Slika Proroka XII

Da Danska “žrtva” u odbranu kulturnih,verskih i inih sloboda nije zaboravljena podsetila me i sledeća poruka primljena pre par dana preko messenger-a od prijatelja iz Avganistana.

Rafi_Taeb (06:21:59) Very important news!!! The artist who drew the pictures of the Prophet Muhammed (P.B.U.H)has died in a fire. He was burned alive. Denmark government is hiding the news from the public and everyone has got to know. Plz spread this…. (Its the price one must pay 4 the insult of Allah’s Prophet) plz copy and paste this as many ppl… Thank you for your co operation….

U prevodu (skraćenom) – karikaturista (koji? ima ih 12) koji se usudio da naslika lik Proroka izgoreo je, živ spaljen, Danska Vlada to naravno krije ali originalni eto autor ove poruke želi da Svet to ipak sazna … jer to je cena koja se plaća za uvredu Alaha. Rafi je inače par godina mlađi od mene, porodica mu je još uvek u izbeglištvu u Pešavaru (Pakistan) a bio je izvanredan sagovornik za vreme mog boravka u Avganistanu. Rafi je uz to i posvećeni musliman, spreman da toleriše i drugačija verska ubeđenja, ali kada je reč o pravu za njega je na prvom mestu ono koje nazivamo šerijatskim.

Ono što Vam je možda promaklo u prethodnom zapisu na temu karikatura Proroka Muhameda i odgovora islamskog Sveta jeste da, za razliku od Rafija koji se danas zasigurno gnuša bilo kakve primisli o kupovini danskog kajmaka, bar polovina stanovnika islamskih zemalja ne deli njegovo mišljenje.





Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.