Letovanje

Kasnim danas sa blogom i umesto da nastavim priču o Amway-u moram da pišem o “uzbuđenjima” na poslu i letovanju, tj. kako da supruzi prepustite da organizuje letovanje a na kraju to sami uradite.

Jutros dolazim na posao po pljusku, mokrih nogu i po drugi put sa kišobranom ove godine pošto kačket i jakna nisu bili dovoljni. Zatičem podignutu mašinu sa Win2k Serverom koja se sama pali i gasi zavisno od radnog vremena firme (neće kulturan čovek da se bakće sa On/Off tasterima), i nonšalantno odlazim na jutarnju kafu i prvu cigaretu. Kada sam se vratio počinjem sa radom i nakon sat vremena, kad mi je zatrebalo, vidim da IIS nije podignut i da ne mogu da radim sa aplikacijom zbog koje je ta mašina i postavljena kod mene.

Nikakav problem, krećem od Servisa – neće, odem u Event Viewer, iščitam, Copy/Paste pa na microsoft.com, nađem članak koji se bavi dotičnim problemom, opet iščitam. Odradim sve po uputstvu koje je dato za otklanjanje problema – jok, neće da se digne IIS pa to ti je. Okrenem firmu koja je radila aplikaciju i čija je u krajnjem slučaju i dotična mašina i sve instalacije na njoj. Fini ljudi, njihov admin me pozove posle 20-ak minuta i kaže pogledaće članak na Microsoft Knowledge Base koji sam ja našao a ako ne rešimo problem onda popravka na licu mesta, posavetuje me čovek da okrenem Microsoft i zatražim Hotfix koji se pominje u članku. Okrenem Microsoft – Pozovite za desetak minuta i tražite Acu – kaže ljubazna službenica. Šta ću okrenem ponovo kasnije, javlja se muškarac, kaže Aca zauzet ostavite podatke pa će Vam se javiti kasnije. E jebem ti firmu koja ima ekskluzivan ugovor sa državom u oblasti snabdevanja software-om a ne može da zaposli više od jednog servisera za svoj top-line proizvod, mislim se dok čekam Acu da se javi. 30-ak minuta i Hotfix je na putu, uskoro instaliran i … NIŠTA – NJET -ZILCH – Null … Ej bre, pet sati je trajalo ovo zivkanje, pretrage i instalacije, sve po uputstvu proizvođača koji zna za problem ali očito ne zna da ga ispravi, i na kraju ništa. Dolaze majstori iz Beograda sutra da probaju da srede mašinu … videćemo …

Hotel Arsenal - Nesebar

Naravno, nisam ni ja mutav, dok sam čekao raznorazne majstore da se jave i probaju da mi pomognu da počnem nešto da radim, preuzmem samoincijativno korake da razrešim porodični problem i krenem sa moje mašine da tražim povoljan aranžman za letovanje. Pošteno rečeno, mučimo se u kući već dve nedelje da nađemo aranžman koji bi nam odgovarao. Ja sam odmor već uzeo od 1-19 Septembra i greota je da propadne. Koliko juče sam na Jolly Tours-ovom sajtu naišao na specijalnu ponudu – 10 dana sa prevozom za u hotelu za samo 110 Evra !!! Gde ćeš bolje! Jutros okrenem Jolly Tours da pitam ima li još mesta – Proveriću, sačekajte na vezi – kaže službenica i ostavi me 10 minuta na čekanju, da bih na kraju sam prekinuo vezu. Ma ima kod nas u Kragujevcu njihov zastupnik, pozovem ljude, kažu “dođite, ako ima mesta platite 30% cene“, i to je to. Čim sa završio sa zezanjem oko Win2k Servera, upišem se za ručak pa pravac agencija. Dole ispričam o čemu se radi, koja je agencija u pitanju, oni se ljudi nakače na Net, nađu specijalnu ponudu i okrenu Jolly Tours da rezervišu, kad ono … nema prevoza. Kako bre nema kad piše, i to masnim slovima sa sve cenom na vrhu stranice sa specijalnom ponudom. Jebote pa ko koga ovde zeza – pazi sve su to renomirane agencije sa dozvolama od Ministartstva i članice YUTA-e – mislim njima to ne sme da se desi, ili … Ma nema veze, ionako sam već izgubio strpljenje, daj šta daš!

Elem, uplatio sam troškove putovanja, evre na ruke kad uđemo u Bugarsku. Neki hotel Arsenal, izgleda baš onako socrealistički, na brdu iznad starog Nessebar-a, 450 metara od mora (nadam se ne vazdušnom linijom) sa sve otvorenim igralištem za klince (to me i prelomilo). Trokrevetna soba od 1. septembra, noćenje sa doručkom, 12 dana uključujući prevoz autobusom u organizaciji Argus-a. Koga zanima može da pogleda i detalje o hotelu koga ne zanima – laže – što bi inače čitao ovaj blog do kraja.

One thought on “Letovanje

  1. Nisi svestan kakav je to hotel .. trebao si da raspitas .. mogao si da imas cheap deal za manje pare po osobi,klopa u nesebru je dzabe u bilo kom restoranu ne moze da izadje za 2 osobe iznad 10 E ( ako je nesto extrraaaa 20 E ) .

    Privatni smestaj u Nesebru je odlican … no sta sad 🙂

    have fun …. 😉 E da .. pazi kad odes gde menjas pare .. menjaj samo u posti ili u banci .. nikako na ulici .. jer imas prevare koliko hoces .. nikad ne nosi vece kolicine novca sa sobom na ulici .. etc …

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.