Kad može Velja …

Mislio sam danas da pišem o otvaranju izložbe fotografija sa Photo Kupa Mense SCG (uzeo treću nagradu, vajdica) ali kad sam slučajno pogledao RSS feed sa B92 vidim “izvin’o” se Ministar Ilić saopštenjem na konferenciji za štampu odmah nakon sednice Vlade Srbije. Obradujem se jako (mo’š mislit’ kako) i krenem prvo da pročitam šta kažu na B 92, kad ono … Kako javljaju brojni Insajderi bila je ovo jedna od burnijih sednica Vlade Srbije. Sat vremena se raspravljalo u “zategnutoj atmosferi” o postupcima Velje Ilića (MP3) i dičnog mu savetnika za sportske medije Petra Lazovića (MP3). Pretpostavljam da je bilo tako uzbudljivo da se čak i Voja zapitao o čemu se tu zapravo radi kad niko ne pominje evropske integracije a lepo im je čovek pre neki dan poručio …

Velja se s početka nećkao, te nije on nikoga povredio (nije samo je uvredio a o povredama je govorio Lazović vizionarski zagledan u sutrašnjicu), te neće on nikom da se izvinjava, što bi rekao gradonačelnik Kragujevca (uglavnom kad hoće da slaže) Nisam ja majke mi, ovoga mi Krsta. Jebe se Velji što su se na noge digla sva novinarska udruženja (sa sve Ninom Brajevićem i drugarima), što se uzbunili Reporteri bez granica, što se zabrino čak i Tomislav Nikolić radikalska glava šećera, ma jebe me su i za ovo malo pristojnog sveta što je ostalo u Srbiji – ima čika Velja 20-ak poslanika (hrvatski: bona) uza se i tačka. Došlo je konačno i vreme Veljićizma!

Jedva ispratismo Šešelja da psuje familiju (samo jednu ne) i nudi seksualne usluge Haškim činovnicima, a dolična zamena odmah se našla u liku i delu ministra Ilića (MP3). Pošteno da Vam kažem nisam ja od Velje ništa bolje ni očekivao kad mu stranu drže “pokojni” Bora Čorba i sportska komentatorska veličina poput Petra Lazovića. Uostalom nije Velja moj problem, niti sam glasao za njega niti za njegove “drugare” iz koalicije, ja sam bio u Iraku a Vi koji ste napravili sranje sa Veljom i Vukom, pa Vas Karić zajebao, šta da Vam kažem! Kažem nije Velja moj problem – Velja je sramota, a usput me podseća i na Slobine veličine poput Ivana Markovića, Gorana Matića i inih “glasnogovornika” širom devedesetih – a što su tek njihove gluposti i prostota nervirali, ihhh.

Na kraju balade Velja je, kažu upućeni pristao da se pročita izvinjenje u vidu saopštenja. Da ne poveruješ! Pravac sajt Vlade Srbije kad tamo slika s početka. Skupili se ministri na konferenciji za štampu odmah nakon sednice i čitaju saopštenje. U prvi mah pomislim od ćelavog Bubala da je Velja Ilić. I to Velja Ilić Pokajnik – pustio bradu, ošišao se do glave, zakopčao gornje dugme na košulji, čita saopštenje-izvinjenje a suza suzu stiže… E ako ste se i Vi ponadali da je sve baš tako bilo – prevarili ste se. Pa nije se Velja Ilić tolike godine kretao usprkos zakonima evolucije da bi se danas izvinjavao bilo kome, ej magistar je to!!! Ma šta magistar – pička jedna najobičnija – mislim šta drugo reći za čoveka koji nema obraza ni da se javno izvini u sopstveno ime. Možda da uz sve ovo treba još i da verujemo u iskrenost takvog izvinjenja? Neka hvala, kako vidim ja ću uskoro u “šumu”, kao i 2000-te, samo dokle gora zazeleni …

Dopuna – B 92 je objavila stenogram sa gore pomenute sednice Vlade Srbije iz pera novinara Petra Lukovića napisanog za sajt Zamisli Srbiju. Obavezno pročitati!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.