Velja i Voja

Mora da su Đura i mornari pročitali moj vapaj od pre neki dan i evo ga javio se Voja. Odmah sutradan, u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug, iz hibernacije nasilno probuđeni Voja, morao je da pomene inetgraciju Srbije u Evropsku Uniju kao najvažniji zadatak koji je pred svima nama. Sve ostalo, kako kaže Voja, treba ostaviti po strani. E jebiga, a ja se taman naoštrio da pitam ko je Marko Milošević, šta to lupeta Velja Ilić, gde su pare od Mobtela i čije su kampanje finansirali Karići, kad ono … prvo Evropska Unija pa posle možemo da razgovaramo. Kad bre, 2030, Limburga meseca?

A čim je sveže zamiven u ponedeljak stigao na posao, negde oko 11 zbog gužve pri umivanju, Voja je izgleda zaseo i krenuo da saopštava. Prvo čestitka ženskoj juniorskoj reprezentaciji u košarci za evropsko zlato – kaže Voja ponovo ste nas obradovale ko da nam za radovanje nije dovoljno i samo to što nam je on živ i zdrav. Odmah zatim i izjava saučešća Predsedniku Republike Kipar (ili Cipar, nečitko je napisano) i porodicama putnika koji su stradali dan ranije prilikom pada putničkog aviona u okolini Atine. Ako je i od Voje – mnogo je – tri izjave u dva dana! Sad slobodno može da se posveti onome što najviše voli i u čemu su ga tako grubo prekinuli (vidi sliku) zbog vapaja nekog tamo jadnika.

Dok bude guslao, setno zagledan u budućnost, možda Voji na pamet padnu stihovi u desetercu koji bi mogli opisati historijski događaj iz septembra 2002 kada je gorepomenuti Velimir Velja Ilić govorio tako lepo, tako lepo da je nemoguće da se nakon samo nekoliko godina potpuno izmenio i počeo da priča o psihijatrijskim klinikama i životnim stazama usedelica … Ma to su sve prepredene i lukavo smišljene laži i insinuacije ovih plaćenika sa B 92 ne bi li nas nekako zadržali van tokova integracija, pomisliće Voja i nastaviti da gusla:

Sedimo si Velja, ja i Olja Katarina
u herojskom gradu Čačku,
gde kupih si prvu mačku,
Sedimo si i zborimo,
kako da Jevropu ubedimo.

Da sam čovek sa Balkana,
da mi nema nikakvijeh mana,
da Srbiju u Jevropu,
uvešću makar i na topu

DANAS, 7-8 Septembra 2002.
Velimir Ilić: Brate Vojo dobro nam došao

“Brate Vojo dobro nam došao i nadajmo se da će biti kao i prošli put pobeda u prvom krugu – poželeo je dobrodošlicu predsedničkom kandidatu DSS, Velimir Ilić, koji je pre samo nekoliko dana na konferenciji za novinare ocenio da je Kostuničina kampanja bez jasnog nacionalnog programa.
Ja i Velja mislimo isto. Sada se delimo na one koji znaju šta je drzava i odgovornost i one koji to ne znaju. Sve stranke koje su za ozbiljnu politiku zato treba da se grupišu na jednu stranu”
– naglasio je Koštunica.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.