Zatvorena bolnica za žabe

Iskreno mislio sam da me neko zafrkava – ali ako BBC tako kaže treba im verovati. Naime u Australiji, u Cairns-u (Queensland) gotovo sedam godina radila je, nećete mi verovati, bolnica za žabe!

Za to vreme u bolnici je hospitalizovano oko 1,500 “pacijenata”, što zbog polomljenih udova, što zbog ostalih bolesti. Hroničari ove čudne bolnice zabeležili su i podatak da je tretman jednog pacijenta (uključujući tu i sveže insekte za ishranu i nadoknade veterinarima) dostizao cenu i do 100 dolara. Hospitalizacija je najčešće bila posledica napada pasa i mačaka, a menadžerka (nisam ni sumnjao) “klinike” ne isključuje ni slučajeve kada su deca (zamisli molim te) žabe maltretirala motkama … Naravno osnovni povod, za zatvaranje klinike je nedostatak novca, jer kaže gore pomenuta mendžerka, Australijanci su ipak skloniji, ako već treba nekoj životinji da pomognu, da pomažu ustanove za lečenje kengura i koala – ikona australijskog životinjskog sveta.

Razmišljam da li sada da nastavim sa ovim zapisom, poredeći uslove u našim “bolnicama” i “klinikama” navodno namenjenim pacijentima iz roda Homo Spaiens, ali čini mi se da bi to zaista bilo samo patetično naricanje nad sudbinom i profesionalnim standardima u srpskom zdravstvu …

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.