Filmovi i najave – ko to tamo piše?

Stvarno se ponekad zapitam ko to piše najave za filmove po našim televizijama. Imam “ružan” običaj da svakodnevno preko Krstarice pratim najavu programa i ne mrzi me da čitam najave filmova. Naravno, među tim najavama obavezno bude i po neki “biser”, tim veći što je i televizija na kojoj se emituje “veća”. Umesto komentara evo dve najave – jedna stara i jedna današnja, a za ubuduće obećavam još ovakvih literarnih poduhvata u kratkoj formi.

28. Januar 2005.
DUH U MAŠINI, RTS 1, 00.15

Karl vodi dvostruki život: preko dana radi kao tehničar u prodavnici računara, a kada završi posao voli da okrvavi ruke žrtvama Čija imena bira iz ukradenih telefonskih imenika. Teri sa svojim sinom dolazi da kupi neki program, prodavac uzima njen imenik da joj demonstrira mogućnost novog ručnog skenera. Karl, naravno, ne propušta priliku i iste večeri kreće ka Terinoj kući. Na putu doživljava nesreću i dok se u bolnici bore za njegov život, dolazi do strujnog udara, koji Karlovu ličnost transformiše u električnu energiju. Ubica sada vreba iz svakog utikača.

17. Mart 2005.
PANIKA, TV Pink, 00.40

Aleks, čovek tužnih očiju, odlazi na psihoterapiju i tamo otkriva da je on, u stvari, plaćeni ubica. Pored toga, doktoru poverava i da se zaljubio u njegovu pacijentkinju koju sreće u čekaonici. Ali, ona zna da je on oženjen i, iako gaji simpatije prema njemu, ne želi da se upušta u romansu. U flešbekovima Aleks postaje svestan svojih početaka u poslu plaćenika i shvata da ga je otac uveo u to. Uskoro od oca stiže novi zadatak – ubiti psihoterapeuta.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.