Cigareta naša nasušna

Da, pušenje u modernom Svetu. Za razliku od prošlih vremena pušači su danas ugrožena vrsta. Nijedna avio kompanija, čak ni avganistanska Ariana, ne dozvoljava pušenje tokom leta. Nedavno sam naleteo na vest o pripitoj (ma nemoj, a šta drugo da radi) ženi pušaču koja je pokušala tokom leta da izađe iz aviona ne bi li zapalila cigaretu, posada ju je naravno sprečila u nameri da sebi olakša muke prekookeanskog leta a vlasti na sledećem aerodromu zaključale i bacile ključ. Hoću reći da ma koliko su nepušači bili, i jesu, ugroženi mi pušači zaista ne zaslužujemo tretman koji imamo ovih dana.

Aerodrom u Dubaiu, pored sveg sjaja i grandioznosti, za pušače je odvojio posebne “Smoking rooms”, iliti sobice, kao i “Smoking space” tj. ograđeni prostor. I jedna i druga kategorija prostora imaju izuzetnu ventilaciju i jasno su označene. Nažalost za aerodrom koji dnevno primi i otpremi desetine hiljada putnika 4 sobe i dva boksa (eto i slike da vidite da ne lažem) nisu dovoljna. Sobe, veličine 5×3 metra recimo, su konstantno prepune i verujte mi na reč ne možete u njima ni da raspoznate koliko ima ljudi. Boksevi, s” druge strane iako u centralnom delu aerodroma konstatno su prepunjene i od ostatka sveta odvojene poluprozirnim rešetkama. Jebote, ko da su pušači kriminalci. Ovakav tretman pušača naravno ne sprečava upravu aerodroma da stranice boksa za pušače rasproda za reklamiranje cigareta poput Dunhill-a i Kent-a.

A ja? Ja sam malo pričekao dok se jedan od bokseva nije ispraznio oko 3 ujutru i slatko popušio po dve Drine bez filtera u par navrata. Ko ih jebe – nek probaju sad da očiste filtere od ovog autentičnog srpskog cigaretnog dima! Tek mi nije bilo žao kad sam u drugom delu aerodroma, namenjenom putnicima za okolne zemlje poput Iraka, Irana, Pakistana, Afganistana video da nema ni govora o sobicama i boksevima za pušače. Jednostavno nasred terminala 4 reda po 6 fotelja, iznad njih znak sa zelenom cigaretom (neprecrtanom naravno), velike pepeljare na svaka 3 sedišta, pa sedi i puši do mile volje. Jebiga, kad strance posmatraju k”o stoku koja je voljna da zarad poroka trpi svašta.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.