Cigareta naša nasušna

Da, pušenje u modernom Svetu. Za razliku od prošlih vremena pušači su danas ugrožena vrsta. Nijedna avio kompanija, čak ni avganistanska Ariana, ne dozvoljava pušenje tokom leta. Nedavno sam naleteo na vest o pripitoj (ma nemoj, a šta drugo da radi) ženi pušaču koja je pokušala tokom leta da izađe iz aviona ne bi li zapalila cigaretu, posada ju je naravno sprečila u nameri da sebi olakša muke prekookeanskog leta a vlasti na sledećem aerodromu zaključale i bacile ključ. Hoću reći da ma koliko su nepušači bili, i jesu, ugroženi mi pušači zaista ne zaslužujemo tretman koji imamo ovih dana.

Aerodrom u Dubaiu, pored sveg sjaja i grandioznosti, za pušače je odvojio posebne “Smoking rooms”, iliti sobice, kao i “Smoking space” tj. ograđeni prostor. I jedna i druga kategorija prostora imaju izuzetnu ventilaciju i jasno su označene. Nažalost za aerodrom koji dnevno primi i otpremi desetine hiljada putnika 4 sobe i dva boksa (eto i slike da vidite da ne lažem) nisu dovoljna. Sobe, veličine 5×3 metra recimo, su konstantno prepune i verujte mi na reč ne možete u njima ni da raspoznate koliko ima ljudi. Boksevi, s” druge strane iako u centralnom delu aerodroma konstatno su prepunjene i od ostatka sveta odvojene poluprozirnim rešetkama. Jebote, ko da su pušači kriminalci. Ovakav tretman pušača naravno ne sprečava upravu aerodroma da stranice boksa za pušače rasproda za reklamiranje cigareta poput Dunhill-a i Kent-a.

A ja? Ja sam malo pričekao dok se jedan od bokseva nije ispraznio oko 3 ujutru i slatko popušio po dve Drine bez filtera u par navrata. Ko ih jebe – nek probaju sad da očiste filtere od ovog autentičnog srpskog cigaretnog dima! Tek mi nije bilo žao kad sam u drugom delu aerodroma, namenjenom putnicima za okolne zemlje poput Iraka, Irana, Pakistana, Afganistana video da nema ni govora o sobicama i boksevima za pušače. Jednostavno nasred terminala 4 reda po 6 fotelja, iznad njih znak sa zelenom cigaretom (neprecrtanom naravno), velike pepeljare na svaka 3 sedišta, pa sedi i puši do mile volje. Jebiga, kad strance posmatraju k”o stoku koja je voljna da zarad poroka trpi svašta.





Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.