Balkanijada

Poziv na Balkanijadu

Sledećeg vikenda u Kragujevcu će biti održan 38. Balkanski atletski šampionat za Juniore starosti do 19 godina. Mlade ateltičarke i atletičari iz Grčke, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Srbije takmičiće se na stadionu “Čika Dača” (radovi na uređenju su još u toku!) u preko 20 atletskih disciplina.

Iako organizatori najavljuju učešće preko 600 takmičara to ih nije sprečilo da na oficijelnom plakatu, postavljenom 2 nedelje pred početak takmičenja, još jednom upute poziv “učesnicima, donatorima, sponzorima, takmičarima i gledaocima”. Kad malo bolje pogledam ko je sve po političkoj liniji ušao u “komisiju za organizaciju takmičenja”, poput Ivice Samailovića, službenika i odbornika ovdašnjeg – “eksperta” za obezbeđenje, onda i ne čudi dupli pleonazam. Više me čudi da kad se već nemilice, ispod žita, troše “narodni novci” iz opštinskog budžeta ne nađoše za shodno da angažuju i kakvog lektora – a nije da ih među par stotina “politički podobno” novozaposlenih u Skupštini Grada nema!

3 thoughts on “Balkanijada

  1. Taj bilboard je i meni zapao za oko pre nekoliko dana (kada sam dosao sa odmora). Pazi … za 2 nedelje pocinje takmicenje, a oni sada traze sponzore?!! Welcome to serbia … ovaj … Kragujevac 🙂

    Inace, svaka cast kako uopste mozes da pratis lokalna desavanja … ja cim ukljucim vesti na bilo kojoj lokalnoj televiziji odmah mi se stomak prevrne… a ovom politickom “establishmentu” koji je dosao iz pic*ca (sorry morao sam) ovde da mi prosipa pamet, bolje da ne trosim reci.

  2. Ah da, kad vec pominjem lokalne televizije … juce na K9 izmedju ostalog u vestima dana javljaju o velikom uspehu ekipe javnog komunalnog preduzeca na radnicko sportskim igrama komunalaca u Čanju.

  3. Vidim da ne pratiš lokalnu “sportsku” scenu te shodno ne znaš ni da je uspeh spotske ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” na igrama u Čanju već tradicionalan i da se godinama unazad sa tog renomiranog takmičenja kragujevčani po pravilu vraćaju okićeni brojnim medaljama 😉

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.