Kako zvezde kažu

Izbori - kad zvezde kažu

Šmilustracija apropo članka u današnjem izdanju Politike.

3 thoughts on “Kako zvezde kažu

  1. Hahaha! Veoma interesantno mi je i sto se tocak zaustavio na Lavu i Devici. Odlicna smilustracija uskoro ces imati materijala za tematsku izlozbu:))

    Upravo sam citala tu vest na b92 i nervirala se. Najvise me impresioniraju “novine u tumacenju zakona” da ne bi bilo ” optuzbi o krsenju ustava”. Oni crno na belo kazu da ce naci rupe u zakonu i zloupotrebiti ih. Oni ustvari postavljaju jednu novu normu : zloupotreba zakona u polticke svrhe postaje uredno sankcionisana od strane drzave. E, bilo je svasta, ali ovako otvorena normalizacija zloupotrebe prava – nikad.

  2. Pa nije samo zloupotreba Zakona problematična. Mene više nervira sve prisutnija dvosmislenost – “mož’ da bidne al’ ne mora da znači” – u samim zakonskim aktima a o ponovnom trendu selektivne primene propisa, posebno kada su politički partneri u pitanju, da i ne govorim. Ovo mi sve više liči na © neo-miloševićizam – postizanje “političkog konsenzusa”, kako u kreiranju tako i u primeni Zakona.

  3. Ja ne znam puno o zakonima ali vidim da se lako prilagodjavaju svakoj potrebi, a to je strasno, ipak bi postojeci zakon trebao da bude relativno rigidan ako se do njega doslo pravim putem i sa pravim razlozima. *ebes zakon koji nista zapravo ne propisuje vec ti samo daje opcije pa biraj bato sta vise volis. Bas smo tragedija.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.