Kako zvezde kažu

Izbori - kad zvezde kažu

Šmilustracija apropo članka u današnjem izdanju Politike.





3 thoughts on “Kako zvezde kažu

  1. Hahaha! Veoma interesantno mi je i sto se tocak zaustavio na Lavu i Devici. Odlicna smilustracija uskoro ces imati materijala za tematsku izlozbu:))

    Upravo sam citala tu vest na b92 i nervirala se. Najvise me impresioniraju “novine u tumacenju zakona” da ne bi bilo ” optuzbi o krsenju ustava”. Oni crno na belo kazu da ce naci rupe u zakonu i zloupotrebiti ih. Oni ustvari postavljaju jednu novu normu : zloupotreba zakona u polticke svrhe postaje uredno sankcionisana od strane drzave. E, bilo je svasta, ali ovako otvorena normalizacija zloupotrebe prava – nikad.

  2. Pa nije samo zloupotreba Zakona problematična. Mene više nervira sve prisutnija dvosmislenost – “mož’ da bidne al’ ne mora da znači” – u samim zakonskim aktima a o ponovnom trendu selektivne primene propisa, posebno kada su politički partneri u pitanju, da i ne govorim. Ovo mi sve više liči na © neo-miloševićizam – postizanje “političkog konsenzusa”, kako u kreiranju tako i u primeni Zakona.

  3. Ja ne znam puno o zakonima ali vidim da se lako prilagodjavaju svakoj potrebi, a to je strasno, ipak bi postojeci zakon trebao da bude relativno rigidan ako se do njega doslo pravim putem i sa pravim razlozima. *ebes zakon koji nista zapravo ne propisuje vec ti samo daje opcije pa biraj bato sta vise volis. Bas smo tragedija.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.