Bin-Laden Al Kanada

Kolona od dva SUV vozila i jedne limuzine, koju je laganim trkom pratila nekolicina agenata obezbeđenja, zakićena australijskom i kanadskom zastavom, lagano se probijala kroz gotovo pust centar Sidneja. Kolona je bez zaustavljanja prošla dva policijska punkta, oba spoljna sigurnosna pojasa predviđena da zaštite lidere zemalja učesnica ovogodišnje konferencije APEC-a (organizacija za Azijsko-Pacifičku ekonomsku saradnju) koja se održava u Sidneju i za čije obezbeđenje je utrošeno 16 miliona australijskih dolara. Na putu ka hotelu u kome je odseo američki Predsednik Džordž Bush više nije bilo prepreka za “kanadske učesnike” … sve dok iz jednog vozila, na očigled agenata u civilu, nije izašao glavom i bradom Osama Bin-Laden!

Policija je reagovala munjevito – uhapšeno je 11 terorista, pardon, članova ekipe TV emisije The Chaser’s War on Everything (Čejser protiv svih) koja se već godinama, uz puno sličnih situacija, emituje na australijskoj nacionalnoj mreži ABC.

Lažna iskaznica APEC konferencije
Čejser kao bin-Laden i lažna propusnica koju je ekipa emisije koristila za prolazak kroz policijske blokade (Izvor: ABC)

2 thoughts on “Bin-Laden Al Kanada

  1. Ma ovo zezanje je samo deo cele priče o APEC samitu – juče je Buš u svom govoru prvo tvrdio da se radi o samitu zemalja OPEC-a da bi se zatim ispravio lažući o samitu OPEC kome trebe da prisustvuje, navodno, sledeće godine (kad ne bude predsednik!). Nakon ovog gafa nije mu bilo dovoljno već je australijskog Premijera Džona Hauarda (takođe konzervativac) “optužio” kako je obilazio austrijske trupe u Iraku kojih zapravo tamo i nema. Naravno, Hauard se nije preterano uzbudio, pa isti taj Buš mu je pre dva dana, tokom zvaničnog susreta, na pitanje o situaciji u Iraku, pred kamerama rekao “Ma razvaljujemo im bulju” (“We’re kicking ass”) … stoga i ne treba da čudi što se u zadnjoj “poslanici” pravi Bin Laden pretežno bavi ekonomskim temama – vidi čovek da mu od protivnika na vojnom polju ne preti nikakva opasnost 😉

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.