I šta sad!

Dvoglavo čudovište
Originalna fotografija: www.clickbrowseshop.com

Strpite se malo – par decenija ne više! Ozbiljno, postoje dva rešenja problema a oba podrazumevaju isti prvi korak koliko god ga se neki, pa i ja, gadili – hitno formiranje koalicije saveza DS-G17-LDP uz podelu 60-20-20 procenata respektivno, bez suvišnih pregovora i tvrđenja pazara.

  • Ako radikali, socijalisti i narodnjaci formiraju Vladu ovo je jedini način da se građani mobilišu na protest i suprotstave srljanju u propast
  • Ako se raspišu izbori ovo je jedini savez koji ima kakve takve šanse da građane “potera” na izbore i zaustavi nadiruću “rijeku uspomena”

Premda kad malo bolje razmislim – što je babi milo to joj se i snilo





7 thoughts on “I šta sad!

  1. Velickovicu, jel ovo tvoja prva smilustracija?
    :))))

    Odlicna je. Napravio bi biznis da ovu figurinu prodajes pred biralistem, musterija bi bilo i vise nego dovoljno.

    Slazem se. Samo savez, nista drugo vise nema smisla. Ja moram da kazem, Ceda je nas jedini politicar kog bih pustila da govori u moje ime. Jedini. Ali veliki umovi su uglavnom neshvaceni od strane svojih savremenika:)))

  2. Velickovicu, jel ovo tvoja prva smilustracija?

    Ma ja sam preteča šmilustracija počev od Predizbornog bloga I, pa II pa III a zatim i Oće piški neće piški.

    Apropo Čede – ne bih se ja tako olako zaklinjao u njega – posao političara jeste između ostalog i da pravi “razumne” kompromise između ideologije i političke realnosti pri podeli moći. To što LDP u svom prvom nastupu u Skupštini nije bio u poziciji da pregovara ne znači da bi bili bolji ili lošiji “pregovarači” od ovih koji su za vikend raskinuli zaruke (ovo raskinuli ako ne dođe neki novi Mauricio Masari!).

  3. Ne . Za pregovore i kompromise ne znam, uopste ne mora da znaci da bi se snasao a nadam se da ce dobiti priliku da pokaze. Ali sto se tice politicke logike ( koja ne mora uvek biti kompatibilna sa zivotnom) – ja kod Cede to pronalazim. MOzda i zbog toga sto sam dosta upucena u ovdasnju (kanadsku) politiku i diplomatiju, povlacim paralele i ocekujem od nase politicke scene neku dozu zrelosti i ozbiljnosti, neku “klasu” u politickom ponasanju koju kod Cede vidim a kod drugih ne.

  4. Oće piški neće piški je tvoja šmilsutracija?!? Veličkoviću, mislim, VELIČKOVIĆU, breeee!

    Kapa dole.

    Kao i subjekt tvoje šmilustracije.

  5. Pingback: Crtice - Vanredno stanje

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.