Sve se vraća

Da Irak ne služi samo kao poligon za odmeravanje snaga Bušove administracije i svetskog terorizma svedoči nedavno odobrenje američke administracije za upotrebu ADS-a (Active Denial System – Aktivni sistem odbijanja). Iza ovako rogobatnog naziva krije se tehnologija upotrebe kratkih talasa razvijana poslednjih 10 godina i do sada plaćena 40 miliona dolara. Radi se o najnovijem nesmrtonosnom oružju američke armije koje će svoju premijeru, najverovatnije, doživeti u Iraku – “na živo” naravno. Oružje je prvenstveno namenjeno za razbijanje demonstracija i masovnih okupljanja koja prete da se pretvore u pokolj “prijateljskih” snaga. Princip rada oružja sastoji se u emitovanju talasa dužine 3 milimetra (94GHz), emitovani talasi, koji se u spektru nalaze između mikro (2,45GHz) i x zračenja, za par sekundi kod “pogođenih” ekstremno podižu temperaturu površinskog dela kože a kao posledica javlja se paničan strah i nagon za nekontrolisanim begom sa mesta “sukoba”. Upotreba oružja, po rečima tvoraca, nema dugotrajne posledice po žrtve.

Sad ako ste se uzbudili na pomisao da Amerika sebi dozvoljava da na okupiranim teritorijama “in vivo” testira najnovija oružja, pa bila ona i nesmrtonosna, možete da odahnete. Pre nego što je dozvola za upotrebu u Iraku izdata testiranja nove tehnologije obavljena su u Americi kako na životinjama, tako i na ljudima u različitim borbenim scenarijima. Rezultate ovih testiranja po osnovu američke verzije zakona o dostupnosti informacija objavila je nevladina organizacija Sunshine Project a kompletni dokumeti kao i članak o ADS-u objavljeni su na prezentaciji magazina Wired.

Moja prva pomisao bila je “šta bi pokojni Sloba dao za ovakvu tehnologiju”! Vi imate priliku da nagađate koliko bi danas brojni poludemokratski i nedemokratski režimi širom Sveta bili spremni da plate za ovakvo oružje i hoće li se ostvariti ona narodna “sve se vraća, sve se plaća” …

3 thoughts on “Sve se vraća

  1. Ijhaaa,

    Pa sta mislis kako je meni bilo kada sam 90ih u srednjoj skoli pricao sa drugim ucenicima o ovome, kao ti si lud, te gledas mnogo filmove, te ovo te ono.

    Poenta je da su se te metode primenjivale mnogo pre Iraka, samo u raw formatu pa su svi okolo osecali mucninu i ostalo, ne samo demonstranti, naravno tu je i Rusija, nisu oni naivci..ali kad ljudima pricas cudne stvari, kako mislis da ce te razumeti …tek kada nesto ocima vide i osete, e onda si u pravu, pix…tja…

    Mislim, jod i stroncijum su supstituti nuklearne bombe pa niko o tome nista ne prica ..

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.