Ipak !!!

Kako je objavljeno na BBC-u prema istraživanju British Journal of Psychology, zvaničnom glasniku British Psychological Society, koje će uskoro biti objavljeno, muškarci su inteligentniji od žena. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 80,000 ispitanika a dodatna istraživanja rađena su sa 20,000 studenata.

Rezultati – rezultati potvrđuju da su muškarci, u proseku, za 5 poena inteligentniji od žena (nažalost ne pominje se skala koja je korišćena) kod prosečno inteligentnih starijih od 14 godina, dok se razlika dodatno povećava kod ljudi različitih polova sa višim koeficijentom inteligencije. Takođe primećeno je i da je veća verovatnoća profesionalnog uspeha kod žena u odnosu na muškarce istog stepena inteligencije, što se po rečima istraživača pripisuje većem stepenu savesti i boljem prilagođavanju na uslove rada kod žena.

Ja ne bih komentarisao ove rezultate jer su još neobjavljeni već izazvali podosta reakcija, kako u akademskim krugovima tako i u javnosti. Oni koji bi hteli da ostave svoj komentar, ili da pročitaju tuđe reakcije na ovu vest mogu to učiniti ovde.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.