NOPS uzvraća udarac!

Nakon pisanija o akciji SMS Potrošač za shodno je našao da se oglasi samo Goran Papović u ime NOPS-a

Tema: Odgovor
Datum: sreda 21. mart 2007.
Od: “NOPS”

Postovani,

Veoma nam je prepoznatljiv rukopis i odakle takve tendeciozne i iskljucive tvrdnje dolaze. Moram Vam reci da ne poznajete dovoljno sve zakone koji bi Vama pojasnili kakva je poruka poslata i zasto neko MORA DA POTVRDI PRIJEM SVIH PONUDJENIH INFORMACIJA od Vama nepoznatog, a svima drugima poznatog,
posiljaoca.

Goran Papovic
potpredsednik Nacionalne organizacije potrosaca Srbije
clan Saveta ministra za zastitu potrosaca
predsednik Udruzenja potrosaca Vojvodine

Umesto odgovora na pitanja postavljena u članku i ponovljena u email poruci koja je poslata MTS i članovima Predsedništva NOPS gospodin Papović se odlučio na “odbranu napadom”, “prepoznao” nepoznavanje relevantnih Zakona, skrivene pobude i “mudro” uočio “prepoznatljiv rukopis” koji stoje iza mog pisanja o zakonitosti načina promocije nove usluge NOPS-a SMS Potrošač (sad ima i prezentaciju na NOPS).

Stani bre malo, kakav prepoznatljiv rukopis kad ja godinama na papiru pišem samo kratke notice! To prepoznatljiv rukopis mi sad zvuči kao da neka fantomska “firma” stoji iza mene i kreira ono što JA pišem! Ja razumem da gospodin Papović, sudeći prema potpisu, zastupa i govori u ime “glasovitih” potrošačkih organizacija i u raspravama kao ravnopravne priznaje samo “članove” ali to ne znači da ja nisam potrošač i da Zakonom garantovanu zaštitu ne mogu i sam da ostvarim, bez potrebe da “članujem” u bilo kojoj formalnoj organizaciji potrošača!

Da budem iskren mene lično pogodi kad god me neko optuži kako nemam pojma, ne umem da čitam Zakone i ne razumem “veliku ideju” i paranoično doda kako “znam odakle vetar duva i za koga ti zapravo radiš”. Pogađa me pre svega što je takvu kvalifikaciju lako dati (posebno kad hoćete nešto da prikrijete i izbegnete raspravu o.a.) a gotovo nemoguće se od nje odbraniti. Što se više braniš to te dublje u blato guraju … nego nešto se mislim mora da u “industriji zaštite potrošača” ima još nečeg osim “dobre volje za zaštitu bližnjih” … ma ima sigurno … samo šta!

10 thoughts on “NOPS uzvraća udarac!

  1. Kikikiki, nisam dobila taj sms, zato što sam se borila za svoja potrošačka prava i najavila tužbu ako dobijem ijednu više neželjenu poruku. Izgleda da su me skinuli sa mailing liste 🙂

    Elem, s obzirom da se znam sa Papovićem, on neće biti moja tema.

    Ali, da – ne znam kako mi je promakao tvoj prethodni post na tu temu – sve mi je oko tog projekta delovalo zbunjujuće. Slušala sam čak i neka pitanja potencijalnih korisnika, ali i dalje kroz objašnjenje nisam razumela zašto bih ja davala svoje podatke da bi me potom neko štitio, na način koji takođe ne razumem.

    A sad, pošto se znam sa Papovićem, mogu da pitam: Aman, Papoviću, kakva ti je to retorika, stvarno?

  2. Pa evo Tanja da otkrijem malu tajnu – strpite se još sat vremena i sve će vam biti jasnije 😉

    A kad već pomenuste div-junaka Papovića naleteo sam na neki članak na albanskom jeziku u kome se pominju Goran i Radivoje Papović (bivši rektor prištinskog Univerziteta) – da nisu u kakvom srodstvu?

    @Tanja Apropo vašeg bloga – evo ja bezuspešno ostavih dva puta sličan (a Boga mi i duhovit komentar) a komentara nema pa nema. Molim Vas proverite u svom kontrolnom panelu WordPress-a da komentari nisu “otišli” na moderaciju ili označeni kao neželjene poruke.

  3. E, pa to si ti (a da ipak budemo na ti, ovo je nekako manje formalno)?! ja vidim da mi se na side baru i na postu razlikuje broj komentara, proveravala šta je… nema nigde komentara! Moderacija mi je podešena samo na komentare koji imaju dva i više linka. Ne znam šta je to. I Novosađanki se to bilo desilo, upravo dva puta, kada sam onomad tek promenila temu.

    Ne znam ja da li su ti Papovići u rodu. Ja znam Gorana, ne po zlu, daleko bilo, čak smo u jedom trenutku zajedno bistrili na temu Zaštite potrošača. Nego, neobičan mi je taj diskurs u njegovoj reakciji, pa k’o velim, da ga priupitam javno.

    A idem sad da vidim šta si to pisao novo.

  4. Znam šta je! Tamburix mi je stavio u svojoj strogosti prema spamu tonu nekih reči koje su na crnoj listi. Sada sam tek videla da gomila tih reči mogu da se nađu u normalnom govoru: teen, instant, poker…

    Sad sam probala, stavila komentar, a on nije prošao, ali je broj komentara povećan. Ok, sve sređeno, da znaš za ubuduće. 🙂

  5. Boze kakav si ti,Velickovicu,bolesnik! Citam ove komentare na racun Papovica,pa covek je toliko obrazovan i zna za sta se zalaze. Ja stvarno ne vidim razlog sto si se zalepio za njega. A tako je to kad neko ima komplekse,pa nema pametnija posla. Uzas!! Bolesni treba da se lece,jer lose uticu na okolinu.

  6. Милице,

    колики сам “болесник” можда понајбоље сведочи чињеница да се акција “СМС Потрошач” више не помиње ни на званичном сајту НОПС-а – разделили се “државни новци” – до следеће прилике и неког новог “СМС потрошача” 😉

  7. Kad jedna “milka” od 300 grama kosta na pijaci 190 dinara, a u marketu 350…
    kad paklica zvaka “orbit” kosta 30 dinara na pijaci, u prodavnici 37, a na trafici 54 dinara… da li smo mi zasticeni potrosaci. Najbolje bi bilo da nam o tome prica gospodin Papovic. Sta je to i gde to ima osim u Srbiji. Hajdemo.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.