Mirko ide u Grčku

Došlo je vreme da Mirko Alvirović, večiti voditelj i “vlasnik” emisije SAT, promeni svoju rutu za letovanje. U specijalu koji se emituje na prvom programu javnog servisa u nedelju Mirko će nas “voditi” u Grčku! Ove sezone, po preporuci SAT-a, neće biti tradicionalnog lomatanja na ruti Beograd – Petrovac na moru na kojoj Mirko poznaje svaku rupu, pamti postojeću i nepostojeću horizontalnu i vertikalnu sinhronizaciju, sa setom (valjda) se priseća svih radova srpskih (oko Prijepolja) i crnogorskih (u kanjonu Morače) putara a mentalno je spreman da u svakom trenutku da precizne podatke o dubini ulegnuća na kolovozu i procentu opasnosti od odrona za svaki kilometar puta. Umesto dugog putovanja ka “drugom oku u glavi”, od nedavno, gle čuda, inostranstvo, Mirko, stimulisan kamerama javnog servisa, rešio da ove godine kad već mora po prvi put da putuje u inostranstvo bar izabere koje. A gde bi Mirko nego u nama blisku, pravo-pravoslavnu i prijateljsku Grčku, nepravedno zapostavljenu zbog pritisaka koje je Mirko donedavno trpeo od “poslednjeg komunističkog režima” u Evropi.

Sad da li je Mirku žena našla davno izgubljeni pasoš pa ovaj rešio da malo vežba ruski koji je koliko onomad učio u školi ili je možda Mirko pročitao neki od potresnih putopisa doktora Koštunice sa njegovih brojnih “šjetovanja” u Hilandaru. Ko će ga znati. Kako bilo, nemojte da očekujete da Vam Mirko ispriča, ne daj Bože emituje snimke, kako je čekao u redu za Grčku vizu, kako se zbog toga osećao nelagodno, kao neki, daleko bilo, kriminalac il’ još gore ilegalac. Oko viza za odlazak iz Srbije (a kako bez vize) koje nam zemlje EU “krvavo naplaćuju” javni servis ima jasnu politiku – cena može, razlozi nikako.

Srećan Vam put Mirko !

Izmena, 25. jun 2006.

Izvinjavam se Mirku Alviroviću jer sam pre vremena “otpisao” njegovo putešestvije u nezavisnu i samostalnu Crnu Goru. Mirko je danas premijerno otputovao u Budvu, usput zivkajući ministre iz obe države i posećujući “prijateljski nastrojene” usputne birtije.

3 thoughts on “Mirko ide u Grčku

  1. Nije mu ovo prvi put da ide put Grčke, svake godine ide do Grčke i Budve, a opisi puta su korisni ukoliko se zaputite i opisane destinacije ubrzo posle emitovanja emisija, jer se stanje na terenu (na putevima) menja iz dana u dan (bar kod nas, prvenstveno u Srbiji).

  2. Nisu to kamere “javnog servisa”, vec njegove firme – SAT Media Group. Emisija (kao i magazin) je u produkciji te firme i nema veze sa RTS-om, cak je dugo isla na Politici …

  3. Evo upravo gledamo put ka Grckoj kao i svake godine. Bilo bi fino da malo promeni trase putovanja. Neidu valjda svi samo u CG i u Grcku…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.