Papa Ronaldinjo

Znam da Ronaldinjo nije postao otac ali za ovu priču to i nije toliko važno koliko najava da bi uskoro jedan tim italijanske serije A mogao da igra pod budnim okom prvog čoveka katoličke crkve Pape Benedikta XVI. Naime pre par dana drugi čovek Vatikana, državni sekretar Kardinal Tarkisio Bertone, najavio je da Vatikan razmišlja o formiranju fudbalskog tima koji bi se ravnopravno borio sa legendama italijanske serije A poput Rome, Juventusa, Intera … uz blagoslov Svete Stolice i molitve celokupne pastve katoličke crkve.

Sad da li se Budistički monasi iz Kine, na slici, pripremaju za prvi zvanični međureligijski sportski susret – nije mi poznato, ali sam siguran da bi pokojni komičar Dave Allen imao štošta da kaže na temu povezivanja fudbala i religije, možda čak i da po osnovu svojih skečeva sa “sveštenicima fudbalerima” zatraži da budući italijanski prvoligaš nosi njegovo ime.

2 thoughts on “Papa Ronaldinjo

  1. Ronaldinjo je najbolji igrac na cijelom svijetu. Ima 26 godina i igra u Barseloni i u reprezentaciji Brazila. Ja ga najvise volim… Bas me briga sto svi kazu da je ruzan, moj je omiljeni igrac.
    Blog je extra, ali mislim da bi trebalo da bude vise slika…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.