Ajde de!

Selo Stepnoj u Kazahstanu postalo je ovih dana poznato u globalnim razmerama zahvaljujući jednoj (ne)običnoj koki. Naime, Bites Amantajeva, vlasnica farme, donela je u lokalnu džamiju pileće jaje na kome je, kako su “eksperti” u džamiji potvrdili, arapskim pismom (uzorak na priloženoj grafici) ispisano Alah. Koka je jaje snela neposredno nakon oluje praćene gradom a kako ponosna vlasnica kaže – “jaje će zadržati za sreću”. Za razliku od ovog slučaja nedavno je na Borneu sin službenika Ministarstva Vera na pijaci kupio jaje za koje je kasnije utvrdio da na sebi sadrži u reljefu ispisanu reč, pogađate već, Alah. Uz ovaj članak prikačena je i slika, ne stidite se, pogledajte, možda i Vi prepoznate koju reč (možda autonomija za Kosovo ispisano na svahiliju).

Slično, pre par dana Blackburn Citizen je objavio priču o Tahmini Murtaza koja tvrdi kako je ne malo bila “obradovana”, u religijskom smislu, kada je na polovini upravo presečene jabuke prepoznala reč Alah. Svoju “radost” je podelila kako sa porodicom tako i sa ostalim vernicima koji posećuju lokalnu džamiju. Jabuku (polovinu), zlatni delišes (američki naravno!), trenutno čuva u sirćetu a kada to ne bude više moguće položiće jabuku, na nagovor muftije, u grob svoga oca.

Nakon što je nedavno “eksperatski” tim sastavljen od gentičara, filozofa i seljaka (idealno!) uspešno rešio jednu od najstarijih zagonetki, onu o kokoški i jajetu izgleda da savremena nauka dobija novu glavolomku ili dve – šta je starije jaje ili Alah Ili možda gde Bog radije ostavlja autograme – na jajima ili američkim jabukama. Kako bilo, verovatno nikome neće pasti napamet da sad pita šta je starije jabuka ili jaje, ili ipak … možda … U svakom slučaju, ako Vas zanima gde je sve prepoznata reč Alah (na arapskom naravno) pogledjte ovu stranicu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.