Firefox bookmarks

Elem, najveća prepreka da češće koristim Firefox do sada je bila nemogućnost (čitaj: neznanje) da složim svoje bookmarks-e kako po nazivu tako i po tipu (prvo folder-i pa stranice!). Razmažen načinom na koji Opera uređuje bookmarks-e , bolje reći sviknut, nisam se nešto ni preterano trudio da ovaj problem otklonim. Pre par godina sam potražio pomoć na sajtu proizvođača i to je ferceralo za osnovno sortiranje dok je ručno premeštanje stranica i folder-a izgledalo kao jedina alternativa a na 500-600 sačuvanih stranica to je ipak veliki posao!

Do jutros sam Firefox držao po strani samo za “hitne” slučajeve koji ne “prihvataju” Operu u bilo kojoj verziji i, bezveze, dok sam pretraživao nove ekstenzije za novoinstalirani Firefox na firminoj mašini pade mi na pamet da probam ponovo. Rešenje je toliko jednostavno da mi je sad žao što ranije nisam posvetio više vremena ovom problemu.

Naime, ako ste razmaženi kao ja kad su Vaši dragoceni bookmarks-i u pitanju, otvorite Bookmark Manager i u View meniju odaberite uređivanje po imenu (Sorted by Name), zatvorite Bookmark Manager. A sada spektakl! Trik je da desnim klikom miša na otvoreni bookmark meni aktivirate podmeni u kome odaberete istu opciju Sorted by Name, voila, tek sada Vaši bookmark folderi dolaze na “pravo mesto” …

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.