Tomo Zorić :: LIK!

U oštroj konkurenciji za naj “biser mudrosti” povodom ubistva “zaštićenog” svedoka-saradnika Zorana Vukojevića na javnoj sceni tužne države sa tužnim Premijerom zablistao je portparol specijalnog tužioca – Tomo Zorić. Ukratko, nakon ubistva “zaštićenog” svedoka u mrtvoj trci između ministra policije, direktora BIA-e i kancelarije specijalnog tužioca ko će uspešnije ubediti javnost da se Vukojević zapravo samoubio (još onomad kad je odbio “novozakonsku” ponudu policije da bude zaštićeni robijaš umesto dosadašnjeg statusa zaštićenog slobodnjaka) vrpcu “mudosti” prvi je probio mlađahni Zorić.

Naime, dan nakon ubistva Vukojevića, Zorić u izjavi za medije u potpunosti abolira od odgovornosti kako državu tako i policiju koje, po Zorićevom tumačenju, od 1. januara ove godine podrazumevaju (novozakonski) da svedok-saradnik sam prihvati da ga čuvaju u policijskoj ustanovi zatvorenog tipa i to tipovi koje po sopstvenom nahođenju odredi ministar policije. Vukojević je svesno odbio da prihvati status zatvorenika koga čuvaju “ministrovi” policijajci i odlučio da se o svojoj bezbednosti sam stara – kao bivši policajac verovatno je najbolje znao kako bi ga bivše kolege “sačuvale”. Danas, tri dana nakon prethodne izjave, mladi Zorić zabija tricu! Sada u ulozi da “tumači” zahtev specijalnog tužioca za izmenu Zakona u delu zaštite svedoka saradnika koja bi svedoku-saradniku obezbedila zaštitu države bez obzira da li on to prihvati ili ne.

Mladi Tomo Zorić je zaista maestralno objasnio kako se Tužilaštvo “okuražilo” da menja Zakon tek po ubistvu Zorana Vukojevića, ključnog svedoka u sadašnjem i potencijalno budućim procesima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Kako Zorić kaže, parafraziram, “država efikasnost i kvalitet Zakona ceni na greškama koje se javljaju kao posledica tih Zakona”. U ovom slučaju na nečiju “radost”, greška jedne osione vlasti plaćena je ljudskim životima a poslata je i jasna poruka svim potencijalnim svedocima!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.