Referendum forum

Poštovani prijatelji,

naročito Vi koji još uvek živite, radite i stvarate u Srbiji.

Pred nama je referendum o novom Ustavu Republike Srbije – apstinencija, ZA ili PROTIV su trenutno jedine ponuđene opcije. Nudim Vam mogućnost da u okviru foruma na kontakt.org.yu potpuno slobodno iskažete sopstveno mišljenje na temu referenduma i novog Ustava.

Suviše je spornih pitanja a premalo političke mudrosti i poštenja da bi se dozvolilo da se o referendumu i novom Ustavu ne raspravlja i izvan “zvaničnih” kanala. Hoće li Albanci kao potencijalni stanovnici “ustavne” pokrajine Kosovo i Metohija imati pravo glasa ili će im ono biti oduzeto? Da li su Vojvođani zaslužili da budu žrtvovani na radikalski oltar zarad “narodnog jedinstva”? Ima li država koja Ustav donosi na brzinu u stranačkom cenjkanje budućnosti? Pitanja i nedoumica je mnogo a ni odgovora sigurno ne nedostaje.

Pruža Vam se prilika da na ova pitanja, i druga koja nisu spomenuta, pokušate dati sopstveni odgovor ili da uz pomoć drugih, istog ili suprotnog mišljenja, utvrdite ili preinačite sopstvena ubeđenja.

Dobrodošli!

Veza: www.kontakt.org.yu

Dopuna 26/11/2007. – forum na www.kontakt.org.yu je svojevremeno, koliko toliko, poslužio svojoj svrsi te će uskoro biti ili potpuno “ugašen” ili “arhiviran” na nekoj novoj adresi.

One thought on “Referendum forum

  1. Strankama koje imaju poslanike je cilj da u izbornu trku uđu bez izgubljenog Kosova i iz pozicije kad su ili na vlasti, ili sa velikim brojem poslanika.
    Nego, što se izbora tiče, biće ih i ako referendum ne uspe, ali za Ustavotvornu skupštinu. A na tim izborima sve opcije koje su trenutno u Skupštini bi mogle da očekuju da će proći lošije nego inače, jer ljudi ne biglasali za one koji nekoliko godina tamburaju o Ustavu i ne uspevaju da ga naprave kako treba.
    Sve se svodi na to da po ko zna koji put dobijemo loš i na brzinu napisan Ustav samo zbog guzica onih koji bi hteli da sačuvaju vlast. Sve u ovoj zemlji su napravili na amaterskom nivou pa ček i osnovni akt. Šta može da se očekuje od zgrade čiji temelj je napravljen nabrzinu i od lošeg materijala?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.