Posle svega tri dana pre roka

… ili ti jebi se ti malo sama sa sobom Evropska Unijo! Vala baš!

Kada je u martu 2003. godine ubijen Zoran Đinđić u netom pokrenutoj akciji Sablja privedeni su između ostalih savetnici Vojislava Koštunice Aco Tomić, general u penziji, nesuđeni šef VBA, i Rade Bulatović, tada savetnik a danas direktor BIA. Držalo ih u pritvoru zbog laži a pustilo nakon “upozorenja” od strane tadašnjeg šefa beogradske kancelarije OEBS-a Mauricia Masarija kako je uprkos svemu “Koštunica glavni političar“. Posledice tog “upozorenja” trpim na svojoj jugoistočno-evropskoj koži tri godine. Tri godine gledam kilave Radovane, knjigoubice, trafikante i kapitalce kako se iživljavaju nad zdravim razumom. Masari je krajem 2005 dig’o dupe i otišao iz Beograda na “novu dužnost”.

Nakon ustoličenja “grobara iz Kragujevca” na mesto “precednika” Skupštine ponadao sam se da je svemu tome došao kakav takav kraj – zombiji su prelomili i trpeljivo prevukli kod sabraće – mislim se gotovo, istrpim suludu bratiju još malo i to je to – nema više! Oni će odma’ da se rasporede na strateška mesta za ubiranje pazara, malo buču više kradu i “kraduckaju” i za 2 godine,baš nekako kad treba starije dete da mi pođe u školu – GOTOVI SU! Al’ ne lezi vraže! U komentaru na sopstveni post rekoh i sam “ako ne dođe neki novi Mauricio Masari” i evo k’o da su me čitali. Nagurili sa svih strana, te Solana, te Ren, Kurta i Murta sa diplomatskim pasošima EU, i naposletku Angela Merkel – nemački Kancelar nam ga zapečati, baš onako kancelarski! Evropa je rešila (sebi) jedan problem ali za par godina/meseci, na sledećim izborima, sumnjam da će i članstvo u EU i po 1,000 Evra “na ruke po glavi stanovnika” Srbiju spasiti apsolutne radikalske većine u Skupštini – Angela Merkel sigurno neće – živi bili pa videli …

Znači opet ista bratija u epizodi “Jebanje ostataka Srbadije u zdrav mozak”, sa i bez anstezije, već po stranačkoj pripadnosti i ličnom izboru (ovo će ionako biti jedini mogući lični izbor). Nego zaboravih da pitam – jel’ se Gradimir Nalić računa u nestranačke ličnosti?

3 thoughts on “Posle svega tri dana pre roka

  1. Ne znaš prosto ko nas više voli i ko nam više pomaže: dal` Rusi kad nam šalju gas na “dođem ti” i obećavaju neki veto u raznim UN-ima ili Zapad kad nam šalje “Milosrdnog anđela” i obećava razne stutuse “kandidata” i olakšice viznog i ostalih režima.

  2. Inace bas sam kod Viktora prvi put izgovorila to kobno i nezeljeno ali tako istinito, sjasi Evropo majke ti, nemoj nam vise tako pomagati.Ali njima se, bice, isplati da Kostunica bude tu gde jeste. Mislim da se Tadic nasao u veoma nezavidnoj poziciji i nije imao herca da kaze “stop”. Jebiga. Mozda neki drugi put.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.