Neprevaziđeni

Ipak je RTS neprevaziđen kada su u pitanju najave TV programa. Evo novog bisera kome jednostavno nisam mogao da odolim, u pitanju je, zamislite, Multimedijalni horor. No comment!

NOĆNI SOJ
RTS 1, 00.20

Multimedijalni horor majstor Klajv Barker sa ovim filmom, baziranom na njegovoj noveli “Kabala”, prati uspeh svog režiserskog debija “Gospodari pakla”. Mladog Arona Buna (Krejg Šefer) muče priviđenja u kojima vidi monstruozna bića koja žive na grobljima. Zabrinut, traži pomoć doktora Dekera (igra ga slavni kanadski režiser Dejvid Kroneberg) koji ga izgleda, ne shvata sasvim ozbiljno. Bun je sve uvereniji da su njegova povremena pomračenja uma povezana sa učestalim surovim ubistvima koja se dešavaju u toj oblasti. Njegova grozničava potraga za istinom dovodi ga do podzemnog grada Midiana, gde živi rasa noćnih bića – monstruma koji sebe zovu “Noćni soj”. Preokret u Bunovom životu se dešava kada bude osumnjičen za ubistva u gradu i ubijen od strane policije. Bun, ponovo oživljen kao pripadnik Noćnog soja, otkriva da poseduje nadprirodne moći. Barker je još jednom uspeo da realne probleme stavi u kontekst fantazije, i tako napravi oštar društveni komentar.

One thought on “Neprevaziđeni

  1. Valjda je covek majstor za horor u vise medija: napisao horor novelu i po njoj snimio, opet horor, film. To su valjda dva (multi?) medija.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.