Pazite šta pišete

Prema nedavno objavljenom izveštaju međunarodnog komiteta za zaštitu novinara (CPJ) od ukupnog broja novinara koji su pritvoreni ili osuđeni zbog “lepog pisanija” više od trećine čine oni koji su svoje ideje i poglede na svet objavljivali “online”. Od ukupno 134 novinara – 67-oro su “radnici” klasičnih medija dok nove medije na ovoj crnoj listi zastupa 49-oro poslenika javne reči. Na listi zemalja koje su najviše sklone da u borbi protiv suprotnog mišljenja koriste taktiku Cara Trajana vode Kina, Kuba, Eritreja i Etiopija.

Predstavljajući izveštaj izvršni direktor CPJ-a, Džoel Sajmon, upozorio je na to da autoritarne, a Boga mi i demokratske, države Internet vide kao još jedan front u borbi za punu kontrolu nad informacijama i upozorio da “Kineska država dovodi u sumnju shvatanje da je Internet nemoguće kontrolisati, te da ako u svojim naporima uspe posledice po slobodu štampe i izražavanja osetiće se u svim medijima širom Sveta”.

Shodno trenutnoj srpskoj stvarnosti i predstojećim neizvesnim izborima – PAZITE ŠTA PIŠETE – Veliki Brat ne prati samo ukućane – tu je svuda oko nas …

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.