Legalan Windows za 3 dolara!

Heeej, stani malo!!! Nije valjda da ste poverovali da ja mogu da vam “sredim” WinXP Starter i Office Home/Student Edition za te pare? Naravno da ne mogu, to može samo jedna osoba na svetu celomu – Nj.R.V. Bil Gejts koji je u Pekingu najavio opisani paket pod nazivom “Majkrosoft paket za inovativne učenike” i, naravno, po ceni iz naslova. Dakako paket je dostupan samo na državnom nivou pod uslovom da iste, samo ako su zemlje u razvoju, prethodno obezbede “besplatne” računare školama na koje bi se najnoviji poslovni i socijalno-odgovorni paket Majkrosofta koristio. Ponudom svojih proizvoda po cenama “za decu i vojnike” Majkrosoft želi da do 2015. godine još milijardi ljudi bude dostupan personalni računar.

Meni je lično nejasno koja će to odgovorna država prihvatiti da obezbedi desetine (stotine) hiljada računara za škole i potom kupi paket u kome dobija operativni sistem za koji proizvođač garantuje podršku još samo dve godine. Hoće li posle 2009. Majkrosoft izaći sa novim filantropskim i socijalno-odgovornim predlogom da države doplate par (desetina, stotina …) dolara za Vistu i usput ponovo poklone par (desetina, stotina …) hiljada računara?

Zanimljivo je i to da je novi poduhvat Majkrosofta objavljen upravo u Kini u kojoj Majkrosoft beleži sledeće rezultate u prodaji svojih porizvoda:

  • $295 – cena za osnovnu, legalnu kopiju Microsoft Viste u Kini
  • $1.30 do $4 – Cena piratske kopije Microsoft Viste na ulicama Kine
  • 244 – broj legalnih kopija Microsoft Viste prodatih u Kini u prve dve nedelje prodaje
  • $3.7 milijardi – suma koju se MS obavezao da uloži u Kini u sledećih 5 godina
  • 421 metar – visina najveće MS reklame (projekcija na stranicu Jin Mao kule u Šangaju)
  • 70% – procenat piratskih programa na “državnim” računarima u Kini
  • 86% – procenat piratskih programa na računarima u Kini
  • $3.8 milijardi – procenjena šteta od piraterije u Kini tokom 2005. godine

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.