Tajno društvo Lobanja

Kao da moj omiljeni američki Predsednik nema već dovoljno problema (rat u Iraku, najava rata u Iranu, posrnula američka ekonomija…) praunuk poslednjeg velikog apaškog poglavice Džeronima javno je od njega zatražio da mu pomogne da posmrtne ostatke svoga pradede dostojno sahrani nakon što su ih 1918. godine, navodno, oskrnavili (čitaj iskopali i odneli) studenti sa Jejla, članovi tajnog društva Lobanja i Kosti, među njima i deda Buša juniora Preskot Buš. Nedavno otkrivena prepiska članova društva Lobanja i Kosti iz 1918. godine ide u prilog tvrdnji Džeronimovog potomka. Navodno, tokom svog boravka u vojnoj bazi Fort Sil tokom Prvog svetskog rata studenti sa Jejla su otkopali i sa sobom poneli suvenir – lobanju i kosti poglavice Džeronima koji je 1909. sahranjen na lokalnom groblju za zarobljenike indijanskih ratova. Legenda kaže da je od tada u obred inicijacije novih članova uključeno i ritualno celivanje lobanje koja se nalazi u supertajnoj kripti društva negde na Univerzitetu Jejl. Priča o skrnavljenju prvi put se u javnosti pojavila 1986. kada je poglavica Apača Ned Anderson zatražio da FBI ispita celu stvar. Od tada pa do danas traju kontroverze oko istinitosti ove priče. Možda je u svemu najzanimljivija izjava portparola Univerziteta Dorie Barker koja je, upitana da prokomentariše najnovije događaje vezane za “najpoznatije tajno” studentsko društvo, kaže da je “društvo tajno, te o svemu tome ne zna ništa”!

Tajno društvo (čuj tajno!) Lobanja i Kosti osnovano je 1832. godine, i otada nove članove prima prema njihovom poreklu. Tako su oba američka Buš Predsednika bili članovi ovog društva. Kao i svako društvo koje svoje rituale skriva od očiju javnosti i oko Lobanja se ispredaju brojne priče koje samo doprinose “misteriji” posebno ako se u obzir uzme da su mnogi “moćni”, što finansijski što politički, ljudi bili (jesu i biće) članovi ovog “studentskog” udruženja.

7 thoughts on “Tajno društvo Lobanja

  1. Bush, Kerry and Hefner: Odd Cousins
    NEW YORK, March 4, 2004 ( Photo:CBS/AP)

  2. GOVORE JAVNO, DELUJU TAJNO…
    Poznata su i neka imena, mesto okupljanja, naziv, veb strana…ali
    nikada o čemu su razgovarali na sastanku. Samo su neka ostala
    potpuna nepoznanica.

  3. Natalija, oprostite ali morao sam da obrišem Vaš komentar u kome ste u potpunosti preneli desetak autorski zaštićenih tekstova na engleskom jeziku. Ukoliko vas ova tema zanima predlažem da otvorite sopstveni blog na nekom od brojnih besplatnih blog servisa i tamo zapišete sopstvena razmišljanja o društvu Lobanja i Kosti.

    Nadam se da mi nećete zameriti 😉

  4. Ja… malo vežbam na kompu, poslato radi vežbe, a ovo su meni zanimljive informacije. Nikad nešto da pošaljem… pa evo. Možete da brišete ili prevedete za sebe. To je strana štampa i Aleks Džons je nešto govorio o tome. Izvinjavam se…

  5. Ma u redu ali ipak mi se učinilo da tim autorskim člancima nije mesto ovde. Ako već “vežbate na kompu” predlažem da drugi put ostavite linkove – nema ljutnje 😉

    Dodatak: Evo brišem navodnike iz citata 🙂

  6. To je bilo za Vas, to ste izbrisali, nema ljutnje, ja se izvinih a Vi stavljate moje reči pod navodnike.

    Pozdrav

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.