Pod zemlju samo iscela

Znači da mi je neko pričao … Džonu Vudu je nakon avionske nesreće u kojoj su poginuli njegov otac i dva prijatelja, 2004. godine, amputirana noga ispod kolena. Ponosni stanovnik Južne Karoline (SAD) je lekare pre amputacije zamolio da kosti odsečene noge sačuvaju kako bi ih poneo kući – da “kad vreme dođe” bude sahranjen kao “ceo čovek”. Međutim … kao i usvakoj priči koja ima sve odlike “urbane legende” … desilo se nešto nepredviđeno!

Vud je umesto kostiju od bolnice dobio “celu” amputiranu nogu i za prvo vreme ju je “spremio” u zamrzivač svog frižidera. Nakon što mu je zbog dugova isečena električna energija, od svih mogućih mesta, Vud je nogu “sakrio” u roštilj (eh šta bi kakav kanibal dao za ovakvog prijatelja). No kako se čini, vrlo brzo je zaboravio na “skrovište” neizostavnog dela sopstvene pogrebne opreme jer je roštilj umesto kraj sebe čuvao u iznajmljenom skladišnom prostoru. Da priča bude zanimljivija Vud je propustio da za iznajmljeno skladište plati mesečni zakup a, kao što to u “uređenim društvima zapadne demokratije” obično biva, skladištar je Vudove stvari odmah ponudio na licitaciji. Roštilj je završio kod Šenona Visnanta kome nije trebalo mnogo vremena da u spremištu “svog novog pokućstva” otkrije paket zamotan u papir čiji sadržaj ga je naterao da ceo slučaj prijavi, paket preda policiji i vest sam prenese lokalnim medijima. Nakon što je istragom utvrđen istorijat “sporne noge” policija je istu predala pogrebnom zavodu na čuvanje “dok ne dođe vreme” da je pravi vlasnik preuzme u posed. Al’ ne lezi vraže!

Vinsant je u morbidnoj zgodi video priliku za zaradu. Posao je započeo iznajmljivanjem “pogleda na roštilj u kome je bila ljudska noga” – deca dolar, odrasli tri – e da bi se brzo dosetio kako da celu posetu “čuvenom roštilju” učini zanimljivijom – zatražio je od pogrebnog zavoda da mu se noga vrati jer, za Boga, on ju je već otkupio! Pošto je njegov zahtev odbijen, u saradnji sa advokatom, Vinsant se odlučio da tuži “originalnog vlasnik noge” i da sudskim putem zatraži “zajedničko staranje i pravičnu podelu profita” – “Uskoro će Noć Veštica (Poklade o.a.) i cene za predstavu će ići gore ako uspem da dobijem udeo na nozi.” U svom komentaru Vud, koji ovih dana treba da ponovo “uđe u posed” nad nogom, kaže kako je cela ideja odvratna i da ne namerava da profitira na sopstvenoj nesreći ili to beše trapavost … ne čujem dobro biće da je nečitko!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.