Crvena linija

Od praistorije pa do danas, u svim civilizacijama magija je jednostavno realnost, tvrde stručnjaci. Međutim, magija u savremenom svetu je dobila potpuno drugačije obličje zahvaljujući tehnološkoj ekspanziji. Magijom se sada bave najmoćnije vojne sile, a efekti koji se postižu na taj način, najblaže rečeno su zastrašujući. crvena linija otkriva da su se takve psihološke operacije izvodile i na ovim prostorima.

Ovako je na javnom servisu najavljena emisija CRVENA LINIJA: MAGIJA U FUNKCIJI SPECIJALNOG RATA (urednici Dušan Vojvodić i Ivana Maričić) koja je na RTS-u već emitovana u četiri navrata (četvrtkom u udarnom terminu i repriza subotom popodne) tokom juna i jula. Nažalost, ne mogu Vam preneti utisak o celokupnoj emisiji jer sam je pratio (u neverici) u dva navrata po 15-ak minuta. Gomila likova koji mi deluju kao gosti s’ kraja prošlog veka na istom tom javnom servisu (tada se zvao RTS o.a.) pričaju o tome kako je, u suštini, sve ono što nam se dešava(lo) posledica delovanja magijskih sila pod kontrolom svetskih moćnika i tajnih organizacija … UŽAS … a taman sam se ponadao da su “borci protiv mađije” konačno otišli u ilegalu.

Naravno, ne iznenađuje me ovakav “pristup” temi od Dušana Vojvodića koji je svojevremeno, kao zamenik glodura, sa Dragoljubom Milanovićem optužen za teška dela protiv bezbednosti povodom pogibije zaposlenih u zgradi RTS-a tokom NATO intervencije (te večeri je svoju kćerku Nataliju Sinanović, dežurnog novinara, izveo iz zgrade pola sata pre bombardovanja). Ne iznenađuje me ni što kod Vojvodićevih kolega nije bilo osećaja da se na ovakav skandal reaguje jer većina srpskih novinara godinama unazad neguje sličan stil novinartsva – senzacionalizam i manipulacija činjenicama u cilju da se “p(r)ogura” ideja neke interesne grupe, medijske kuće ili samog autora. Slično Vojvodiću i B92, “perjanica nezavisnog novinarstva”, pre par dana najavljuje tajnu sednicu Vlade Srbije o Mladiću koja će biti održana tokom naredne nedelje – mislim ako je tajna kako onda B92 zna za nju? Možda cela ona priča s’ početka ovog zapisa i nije baš tako naivna …

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.