Komunistička reinkarnacija

Većina ljudi na Tibetu veruje u reinkarnaciju (ponovno rođenje u drugoj osobi) nakon smrti najsvetijih budističkih monaha pa i samog vrhovnog budističkog sveštenika Dalaj Lame. No, ako je suditi prema jednom od članova nedavno usvojenog kineskog propisa “Nijedna organizacija ili pojedinac izvan Tibeta ne mogu uticati na ili kontrolisati reinkaranciju živog Bude” – ubuduće ni sam Dalaj Lama neće imati uticaja na izbor sopstvene reinkarnacije kad bi se upravljao prema novodonetim propisima kineskih vlasti.

Ubuduće će jedino kineske vlasti koje Tibet kontrolišu od 1951. godine, davati konačnu ocenu reinkarnacije pa samim tim i izbora naslednika sadašnjeg Dalaj Lame starog 72 godine, dobitnika Nobelove nagrade za Mir, koji se u izbeglištvu u Indiji nalazi od 1959. godine i prema sopstvenim rečima ne želi da se “ponovo rodi na bilo kojoj teritoriji pod kontrolom kineskih vlasti”. Kineske ateističke vlasti svoju nameru da se “igraju Bude” tumače kao “važan korak ka institucionalizovanom upravljanju reinkarnacijom”. Dalaj Lama se u propisima ne pominje direktno, ali praktično za svaku “legalnu” reinkarnacije potrebno je tražiti dozvole sa različitih nivoa vlasti (za svaki slučaj o.a.) dok za “ispravnost” reinkarnacije najvažnijih sveštenika u budističkoj hijerarhiji, uključujući i Dalaj Lamu, brigu brine samo kineska Vlada u udaljenom Pekingu.

Tibetanska Vlada u egzilu, podsećajući da je Dalaj Lama već najavio kako će biti rođen van Tibeta, tvrdi da “novi propis kineskih vlasti neće naići na podršku tibetanskih monaha” kao i da su pitanja vezana za reinkarnaciju verske a ne sekularne prirode – o njima može odlučivati samo duhovna a nikako svetovna, komunistička vlast. Kako bilo, novim državnim “propisom za upravljanje reinkarnacijom” (koliko god to suludo zvučalo) otvara se mogućnost za imenovanje dvojice Dalaj Lama u budućnosti, slično situaciji iz 1995. godine kada su i Dalaj Lama i kineska uprava u Tibetu imenovali, svako svog, 11-og Pančen Lamu – drugog tibetanskog budističkog monaha po značaju čija je sveta dužnost, između ostalog, postavljenje novog Dalaj Lame (Dalaj Lamin izabranik je završio u zatvoru).

3 thoughts on “Komunistička reinkarnacija

  1. 1983 godine gostovao je u St.Gallenu(CH)veoma poznatiti ti Parapsihološki Vidovnjak Sveta Jonković iz Zajećara koji gostovao je u našoj familiji pa sam strašne stvari od Njega video i čuo,mene je pronašo da pre 173 godina umrla žena Švajcarskog porekla koju ja njenu dušu sam nasledio a moja ćerka nasledila od jedne Holanđanke pre 130 godina,ja sam 1988 godine doživeo dve paranolmalne pojave,jedna u St.Gallenu,a druga ovde u okolinu okolini Petrovca na Mlavi,moglo bi se malo i poprićati samnom ima tu samnom o tome,moj tel;012/341-035 ili dopisom=Simić Zoran 12304 Ranovac.Pozdrav iz Ranovca

  2. U Udruženju Nikola Tesla, čiji sam predsednik, bavim se naučnim istraživanjem metafizike, bioenergije, parapsihologije, radiestezije, reinkarnacije, astralne projekcije, snova, intuicije, regresije, regresoterapije, prošlih života, …i slično. Postoje razne dimenzije i razni svetovi. Ima i drugih naučnih institucija koje se u svetu bave tim naučnim istraživanjima. Pozdravljam Simić Zorana i dobrodošao u Novi Sad. Moj email je: nikolatesla@eunet.rs Mobilni: 065-64-67-198. Pišite mi… Srdačan pozdrav. Tesla.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.