Politički potencijal

Nakon što me je stvor juče ispljuvao za zapis o “emotivnom stresu” svima nama dragog Bogoljuba Bogija Karića, iako je nedelja ne mogu da izdržim a da ne primetim istup u novosadskom Dnevniku najvećeg borca za socijalnu pravdu Milorada Vučelića Vučele te gromade socijalističke misli i ideje u post-miloševićevskoj Srbiji. Kaže ova veličina Miloševićevih ratnih Dnevnika, ponosni suvlasnik agencije Komuna, ratni bogataš (ko ga jebe, ja to mogu da kažem) i otac maloletnog deteta na privremenom školovanju u švajcarskom internatu sledeće:

“Ako članovi Koštuničinog kabineta postaju dva poslanika sa liste Sulejmana Ugljanina, koji su pre toga bili koalicioni partner Tadićevim demokratama, onda nema nikakvog razloga da u vladu ne uđe i SPS. U opštoj gužvi koja danas vlada na političkoj sceni Srbije, kada se u obzir uzmu naš potencijal i kadrovi, vlada bi tim potezom samo dobila!”

Pročitao sam letimice ceo članak i nigde se konkretno ne pominje šta bi to Vlada dobila a da većma nema. Premda, konačno bi bila ozvaničena protivprirodna veza i šarenilo političkih opcija koje su među sobom raskomadale politički i ekonomski život zemlje. Možda ovo znači da bi neki od aktuelnih klanova morao da iz svog atara izdvoji malo više od mesta pomoćnika ministra? Možda bi Velja mogao da se odrekne, recimo, predizbornog asfaltiranja i nasipanja lokalnih džada, ili ne daj Bože telekomunikacija i “nevinog” flerta sa gore pomenutim Bogijem. Ili bi, na primer, G(ej) 17+ od srca morao da se povinuje novonastaloj tržišnoj situaciji i odrekne se Narodne Banke Srbije u korist inkriminisane, ali svima nama drage, Borke Vučić – majke Kipranke. DSS bi možda pristao da trampi ministra Stojkovića i Pravdu, ali stani malo, zaboravio sam! Mesto ministra Pravde je već rezervisano. Trampiće se na proleće, ili kad već zatreba, sa radikalima.

“Braćo Radikali mirno! Kartice ubaci! Pritisni dugme! Kartice izvadi! Voljno!” dok ponovo ne zatreba. A za to vreme ponovo jaše Petar Jojić na mestu ministra Pravde i na glas ponavlja, ma recituje bre, svoje pismo haškoj kurvi, Karli Del Ponte.

Tužni Stojković će u Nadzorni odbor Javnog servisa, Tijanić u Upravni a Vučela, ako ga samo lepo zamole, ponovo u direktorsku fotelju ili bar za urednika Dnevnika.

Dobrodošli u 1993!

P.S. Ako je za utehu, i novonastali otpadak od SPO-a traži “svoja” ministarstva, a kako je Dinkić udario u poštenje i borbu protiv korupcije, eto nama izbora na proleće! Možda i uspemo da odgodimo povratak u 1993. za par godina …

One thought on “Politički potencijal

  1. 1. nisam te ispljuvao samo sam napisao da ti je post glup ‘… i to jezivo’
    2. “…iako je nedelja ne mogu da izdržim a da ne primetim istup u no….” jbt???

    …peshchanik… sat kao… shto teche pesak…. a?
    …mislim ono… lozhi se i dalje… uhhhh 😡

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.