Politička matematika

Da 2 + 2 nisu uvek 4 postarali su se u ova dva prethodna dana kako Ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević tako i brojni srpski “profesionalni” mediji. I zavisni i nezavisni novinari nisu primetili ništa čudno u izjavi Ministra, datoj prilikom otvaranja Centra za nuklearnu medicinu u Kragujevcu (drugog po redu u zemlji), “da je kapacitet centra 2 pacijenta nedeljno, odnosno, oko 200 pacijenata godišnje”. Evo linka na spornu vest sa B92 a isto su, što kao citat izjave, što kao sopstvenu informaciju preneli i ostali mediji – ko ne veruje neka sam proveri.

Oprema za Centar nabavljena je u sklopu dinkićevski fantastično-fantazmagoričnog Nacionalnog investicionog plana te valjda iz razloga što je Mlađa poznat kao “dobar račundžija” nikome nije palo na pamet da 1 godina, bez obzira da li po julijanskom ili gregorijanskom kalendaru, ima samo 52 cele sedmice (uključujući i one trapave). Shodno, Centar godišnje može da primi najviše 104 pacijenta (dobro de, 105 ako neko uleti u prvoj ili poslednjoj neceloj sedmici) pod uslovom da zaposleni u centru pravilno organizuju svoje dane odmora i da oprema sve vreme radi bez ijednog kvara.

P.S. Otkrio sam spiskove projekata po oblastima koji su odobreni u okviru Nacionalnog investicionog plana pa uskoro očekujte par zapisa na ovu temu. Da Vam malo zagolicam maštu, recimo, da se crkve grade od Njujorka do Tokija, ali o tome uskoro …

One thought on “Politička matematika

  1. Pa dobro, možda im prosta matematika (računske radnje DO 10!) nije jača strana, ali verovatno aludiraju da oko 2/3 vremena u toku godine kapaciteti zvrje prazni jer ljudi nemaju kinte da uštekaju u plave koverte za bele mantile koji vrše rezervacije?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.