Političari virusi, pardon, pripravnici

Nešto jače od godinu dana od “odlaska” Funkcionera (kolega koga bih rado video na ovogodišnjem BlogOpenu bilo kao učesnika bilo kao sponzora) na prezentacijama posvećenim zapošljavanju mlađarije (nas starije koliko god se trudili izgleda da niko neće) pojavio se oglas Fonda za humanitarnu pomoć ”Socijalna pravda” iz Novog Sada za dva izvršioca na radnom mestu Političara-pripravnika !

Zadatak političara-pripravnika je da “organizuje i rukovodi političkim krilom humanitarnog fonda ”Socijalna pravda” (odnosno partijom ”Udruženi penzioneri i socijalna pravda”) koje bi se isključivo bavilo poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja najugroženijih” a profil, prema očekivanjima Socijalne Pravde, izgleda kao u nastavku:

  • završen Fakultet političkih nauka, sociologija, filozofija ili istorija
  • do 35 godina starosti
  • afinitet prema humanitarnom i političkom angažovanju
  • aktivno znanje engleskog jezika
  • sa ili bez radnog iskustva
  • sa prebivalištem u Novom Sadu
  • regulisana vojna obaveza

S’ jedne strane rad na neodređeno vreme i (verovatno) zarada prema razultatima po dogovoru a s’ druge stranka i oglas lokalnog karaktera privukao je do trenutka pisanja ovog članka “pažnju” više od 5,300 “besposlenih” posetilaca Infostuda (nešto više nego što je “stranka” imala glasova na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu) što bi valjda značilo da ima ljudi spremnih i na promenu mesta prebivališta kada je ovako dobra ponuda u pitanju.

Što se stranke tiče “Udruženi penzioneri i socijalna pravda” registrovani su juna 2007. godine i jedinu političku utakmicu odigrali na lokalnim izborima u Novom Sadu 2008. godine sa rezultatom nula mandata što ih nije pokolebalo da na reklame emitovane samo na RTS-u utroše bezmalo 1,4 miliona dinara!!! U tom prvom nastupu na političkoj sceni “stranka” će ostati upamćena i po tome što je prilikom podnošenja liste “pretekla” demokratske Tadićevce Tadićeve demokrate sad da li zbog atraktivnog programa da li zbog po’ kila kafe po potpisu “u duhu starog turskog srpskog običaja” ko će ga znati.

One thought on “Političari virusi, pardon, pripravnici

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.