Koliko košta taj YouTube?

Kompanija Viacom, vlasnik MTV-a i Niklodeona, najavila je podizanje tužbe protiv video servisa YouTube koji je Google u oktobru 2006. kupio za 1,65 milijardi američkih dolara. U najavi Viacom tvrdi da je na YouTube bez dozvole postavljeno više od 160,000 njenih video klipova koji su do sada pregledani 1,5 milijardi puta i kao odštetu traži milijardu dolara! Novi vlasnik servisa YouTube, Google ponovio je svoje “čvrsto uverenje” kako je video-servis poštovao zakonsku regulativu u oblasti autorskih prava i prava njihovih nosilaca.

2 thoughts on “Koliko košta taj YouTube?

  1. Zaista mi nije jasno zašto Viacom napada Google kada im je preko YouTuba praktično pravio reklamu.

    U svim tim “nelegalnim” spotovima koji su snimljeni sa tv-a se nalazi npr MTV logo i nigde se ti snimci ne prodaju ili se od njih na bilo koji način stiče dobit. Dostupni su korisnicima kao što je svakom gledaocu MTV-a taj spot takođe potpuno besplatno dostupan.

  2. Znaš kako, u knjigama, na omotima muzičkih diskova i kaseta (a Boga mi bilo je i na pločama) odavno stoji “zabranjeno kopiranje i umnožavanje” – za milijardu dolara i ja bih se za to zalagao “do poslednje kapi krvi” 😉 ma koliko dobra reklama bila …

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.