Grafit za Ginisa

… jebiga i nije neki naslov ali konačno i (moj) Kragujevac da rezerviše mesto u svetskoj knjizi rekorda, makar i po dužini platna iscrtanog grafitima. 24 časa, 30-ak mladih ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Nemačke i Hrvatske (polaznici Međunarodnog kampa prijateljstva), mnoštvo raspoloženih kragujevčana, voljnih da pomognu, 800 i kusur sprej kanistera sa bojom bilo je dovoljno da popuni 605 metara platna razapetog na ulazu u kragujevački Veliki Park. Nažalost, tokom 24-očasovnog pokušaja morala je da interveniše i policija, oko 1 sat po ponoći, kako bi sprečila dva mlada čoveka (opčinjena isecanjem i kidanjem platna, ha, ha, ha) da platno vandalizuju i tako ometu učesnike u postavljanju rekorda. Pošto je novi rekord ipak postavljen preskočiću opis sadržaja grafita (većinom reklame sponzora koji su obezbedili “farbu”) a u prilogu evo dve sličice snimljene po “obavljenom poslu”.

Kragujevački grafiti - rekord za Ginisa
Okolo naokolo – grafiti svuda!

Milutin ispred grafita za Ginisa
Mali Milutin u sukobu sa umetnošću

2 thoughts on “Grafit za Ginisa

  1. Neka im je sa srećom! Jedino što me budi iz nirvane su ta dva bilmeza koja su morala da sprovedu dečački nestašluk u delo. To me podseti da smo ipak deo Balkana 🙁

  2. Pa nemoj sad ti ko Cole Kovačević i rasplakane dive VIP bloga B92 – nije problem sa vandalima i huliganima zaštitni znak samo Balkana već i razvijenih ekonomija (demokratskog) Zapada. Primera radi nedavno na BBC-u čitam kako je centar Londona nakon 22h škodljiv za izlazak baš zbog opasnosti da posetioci budu meta napada huligana. Pri tome ne treba zaboraviti da je Ujedinjeno Kraljevstvo društvo sa najnaprednijim sistemom nadzora nad sopstevnim građanima !

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.