Dan bez automobila

Kragujevac - Dan bez automobila - Day without cars

Ovako su izgledale kragujevačke ulice u užem centru tokom održavanja manifestacije pod nazivom “Dan bez automobila” u sklopu evropske nedelje održivog saobraćaja. Na inicijativu komunalnog preduzeća Zelenilo i Saveta za bezbednost Skupštine Grada na samo tri sata bile su za saobraćaj zatvorene ulice Nikole Pašića, Zorana Đinđića i Save Kovačevića u kojima je održan sportski program u organizaciji Ekološke sekcije Tehničke škole za mašinstvo i saobraćaj, “Ekopokreta” i škole sporta ”Foka”. Cilj “Dana bez automobila” je da se pažnja javnosti skrene na probleme zagađivanja vazduha, buku, i na generalno loš kvalitet života u gradu očito nije postignut jer uprkos prethodnim apelima i pojačanom prisustvu saobraćajne policije, koja je na većini gradskih raskrsnica “prisilno” regulisala saobraćaj, centralne gradske ulice bile su “komplet” zakrčene vozilima prepunim nervoznih i na sirene osetljivih vozača. Buka je bila toliko nepodnošljiva da sam Milutinu morao da objašnjavam kako “čike i tete trube jer u gradu, za razliku od vukojebina iz kojih su većinom došli, nije dozvoljeno pucanje iz pištolja!”

3 thoughts on “Dan bez automobila

  1. E ako si mu rekao 😉

    Inace, obzirom da uopste ne gledam televiziju (pogotovo ne ove lokalne) i ja sam bio jedan od tih sto su se juce vozikali, jednostavno nisam bio obavesten o toj akciji (vreme je da se kandidujem za premijera :). Na kraju sam morao iz centra do sumarica preko aerodroma.

  2. Pa slušaj, ako je ovu akciju pomogla gradska vlast onda je i logično da se sve ovako i odigralo. Još ako su direktorka Zelenila i direktor Čistoće dali svoj doprinos onda nema sumnje. Jer njih dvoje su ipak genijalci. Seti se samo kako je direktor mile nam Čistoće, pre skoro dve godine, objašnjavao zašto nam je grad prljav – ” znate bila je zima, snažna i jaka, pa su gradjani smeće držali po kućama i čim je malo otoplilo oni su sve to odneli u kontejnere”! Trčali bre, šta odneli!
    A o direktorki Zelenila našeg ne treba trošiti reči! To je ona teta koja je plakala kod Verka da je najbolja i da bolje nema. Jeste da je bila i u prošlom mandatu, jeste da su je podržavale mrske demokrate, jeste da je i bila njihov član, ali ona je bila prinudjena na to jer su nevaljale demokrate nju naterale, a ona je oduvek u srcu svom nosila samo jedno ime VERKO, VERKO!
    A ako je to još podržao i stručnjak za elementarne nepogode Borić, a još ako je to sve uobličio sa filosofske strane Milenić, onda je “dan bez automobila” u potpunosti uspeo.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.