Ajmo klenjo na slikanje

Protekle subote ponovo na idealnim zapadno-moravskim terenima za letnje varaličarenje klena … za razliku od prethodnog izlaska ovaj put se bar jedan krupan primerak privoleo za slikanje … vraćen … zamoljen da se sledeći put slika sa Milutinom ili Milicom.

Konačno i jedan kapitalni klen koji se privoleo za slikanje, Zapadna Morava, avgust 2012.

U nedelju takođe, ovaj put nešto kasniji izlazak sa kćerkom Milicom i kolegom Vladom (Fantasia Lures) ali jednostavno nije bio dan tako da se nismo proslavili ulovima … sunčano bez oblaka, voda blago zamućena, porast vodostaja prethodne noći doneo je puno hrane pa klen nije bio zainteresovan za varalice – jedva dva sitnija komada nakon što je Milica otpevala poznatu ribolovačku bajalicu “Leptiriću šareniću”. Stoji kako smo se dobro zabavili, obišli i upoznali teren (neko varkama a neko plivanjem) … prilike za klenolov biće već od sledeće sedmice … dok prođe najavljeni talas vrućina.

Uz neizmerno zadovoljstvo prilike da varaličarim sa kčerkom Milicom, drago mi je što sam imao priliku da otpecam i odgledam kolegu Vladu kako iskustveno radi svojim 60-ogramskim štapom i Fantasia voblerima namenjim klenu i bucovu. Za kraj, evo i fotografije (©Fantasia Lures, 2012) Veličković::bloga u akciji na zapadno-moravskom brzaku …

Veličković::blog u akciji kroz Fantasia Lures objektiv

P.S. Posetite i galeriju fotografija sa Zapadne Morave od 12/18. avgusta 2012. godine.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.