Tabloidna najava

Pošto “zanimljivih” najava filmova nije bilo na ovom blogu jako dugo evo prilike da se odužim ovoj relativno dobro čitanoj kategoriji. Ovoga puta najava na RTS-u (nacionalni javni servis, ej!) umesto “gluposti” nudi potpuno drugačiji pristup – prikazivanje sadržaja filma u stilu toliko kuđenih tabloida.

Commendments - Zapovesti

ZAPOVESTI
RTS 1, 00.17

Komedija – Seta Vornera zadesio je niz nesreća. Dok se oporavlja u bolnici od udara groma, zaključuje da ga je Bog prokleo. Njegov šurak, Hari misli da je to glupost – on prekrši svakog dana bar pet-šest zapovesti, a ništa mu ne fali. Ova Harijeva primedba navodi Seta da se suprotstavi Bogu namernim kršenjem svih deset zapovesti. Počeće zavođenjem Harijeve žene, Rejčel.
Ovu crnu komediju režirao: Denijel Teplic. Igraju: Ejdan Kvin, Entoni Lapalja, Kortni Koks…

Oni koji su film gledali ranije znaju da su Zapovesti, u originalu Commendments, film snimljen 1997. godine koji govori o Setu Vorneru koji se nalazi u bezizlaznoj situaciji po pitanju svojih verovanja u Boga. Nakon što je tokom samo dve godine izgubio posao, ženu i kuću čini mu se kao da više nema razloga za život. Na vrhuncu svoje nesreće Set konačno s’ vrha solitera, u sred oluje, izaziva lično Boga pitanjem zašto ga je ostavio na cedilu nakon što je cceloga života živeo uskladu sa zapovestima. Odgovor stiže u vidu munje koja sprži Setovog psa. Gubitak “poslednjeg prijatelja” natera Seta da da zavet kako će prekršiti svih 10 zapovesti kojih se do tada pridržavao. Nakon izlaska iz bolnice Set prelazi da živi kod Rejčel, sestre svoje pokojne žene, i odatle započinje sa ispunjavanjem svog zaveta. Hari, njegov šurak, koji prekrši bar 5-6 božijih zapovesti samo do ručka ubrzo shvata šta Set radi i želi da ga iskoristi za ispunjenje sopstvenih ciljeva …

Iako je film na IMDB-u ocenjen jedva sa 5,5 to je zanimljiva i do kraja neizvesna priča o večitoj sumnji u postojanje natprirodnog. Pristojna doza crnog humora i mnoštvo preokreta u zapletu filma svakako su preporuka da se ovaj film pogleda.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.