Lora – svjedočanstva

Hrvatska televizija na svom drugom kanalu u okviru dokumentarnog serijala Tragovi večeras od 20:10 emituje svedočenje o logoru Lora i iskustvima onih koji su u njemu “boravili”. Možda nije zgoreg preporuka nacionalnom servisu “Evropske Srbije” da se bar u ovom segmentu društvenog života – suočenjem sa sopstvenim zločinima – ugleda na komšije!

HTV 2, Lora – svjedočanstva

Što se događalo u splitskom zatvoru Lora od 1992. do 1996.? Svjedočanstva više desetaka ljudi iz Splita, Bosne i Hercegovine i Srbije koji su prošli splitski zatvor govore o mučenjima i ubojstvima civila i ratnih zarobljenika. O toj temi Nenad Puhovski i njegova kuća Factum snimili su dokumentarac “Lora – Svjedočanstva” koji će prikazati HTV. Nakon dokumentarnog filma slijedi rasprava u studiju HTV-a. Voditelj: Aleksandar Stanković

3 thoughts on “Lora – svjedočanstva

  1. Baš danas na nekim vestima načuh da neki hrvatski čelnik ima u planu podniošenje inicijative (ne znam gde i kome) da se odbaci t.j. opozove optužnica za genocid protiv Srbije.

    Znam da sam ovo iscepkano preneo, ali je valjda i toliko dovoljno da probudi želju zainteresovanima da proguglaju.

    Ja, po običaju, zakasnih na ovu epizodu, ali se nadam da će se koliko večeras pojaviti na nekoj p2p mreži 🙂

  2. Nemacka ima dokumentaciju koja potvrdjuje da je u Jasenovcu pobijeno oko 700 000 ljudi,vecinom Srba,dok hrvati taj broj smanjuju na 30-40 000 ljudi!Pa gde je tu pravda i medjunarodno pravo?!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.