Stari Rim

Dosadilo vam je čekanje u redovima za vize da bi ste bar na kratko otišli iz Srbije i upoznali kulturno nasleđe Sveta? Kad dočekate vizu i stignete na odredište problem postaju nesnosne vrućine i hiljade turista koji kao i vi, u istom trenutku, žele da vide ostatke starih civilizacija i sve to propisno zabeleže kamerama i foto-aparatima? U krajnjem slučaju možda ste prezasićeni upotrebom sopstvene mašte u “oživljavanju” ruševina Rima da bi ste pojmili kakav je nekada bio … e pa vašim mukama je došao kraj!

Rome Reborn 1.0 je zajednički projekat Instituta za napredne tehnologije Virdžinija Univerziteta, UCLA, i milanske Politehnike koji autori označavaju kao “najveću i najkompletniju simulaciju istorijskog izgleda grada ikada napravljenu”. Nudi vam se virtuelni obilazak starog Rima, uključujući Koloseum, Forum i baziliku Maksentius, i sve to u “punom sjaju” ili bar onako kako se pretpostavlja da je izgledalo 320 godine nove ere.

2 thoughts on “Stari Rim

  1. Rim i rimska civilizacija – nece se ponovo radjati (Rome reborn) ona večito traje, bas kao i civilizacija stare Helade. I dobro je sto je tako.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.