Umrela mi majka

Jedan smer za budžet

Ma nije meni, nego nekako s’ proleća početka meseca, u vreme isplate ličnih dohodaka, jal na ćošku jal’ na sredini moje, odnedavno jednosmerne, ulice nacrta se “pandur” da proverava savest vozača i poznavanje saobraćajnih propisa od strane istih. Danas je “dežurni” odabrao ćošak pa zaredao 3-4 automobila, piše li piše a nesavesni samo u(na)leću k’o muve na ONO. U prolazu, zakačim razgovor:

Dežurni: (pristojno) Šta je bilo, vidite da je ulica jednosmerna?
Nesavesni: (snishodljivo) Vidim, al’ znate, umrela mi majka, pa …
Dežurni: (smeška se) Uje, pa šta je bre ovo danas – sve neki ožalošćeni, sahranih ovde pola Grada!

Mislim se pa nisi prijatelju malo dete – ako već imaš muda da grešiš bar budi siguran da znaš i da lažeš! Posle me narod gleda k’o da sam, ne daj Bože, šašav – ide ulicom, mrmolji “umrela mi majka” i smeje se k’o lud na brašno.

6 thoughts on “Umrela mi majka

  1. Jao Bratislave, koga bre ti ložiš? Kao šatro “u prolazu si zakačio razgovor”. Pa znam te, to ne da nije bio prolaz nego si se silno obradovao kada si video auto-zlikovca koji je zaustavljen, gle čuda, od policajca. ( Da je sreća da se panduri odatle ne pomeraju zaradili bi duplu platu plus dodatak, jer toliko je morona koji to, da izvinite, ne jebavaju što je ulica jednosmerna, da je to strašno)

    I onda si prošao da čuješ opravdanje. A opravdanje je stvarno mrak !
    Bratislave, moraš da priznaš da su ti ulicu do te mere poseljačili, da mi je sada prosto žao onih klinkica koje su ti nevaspitano piškile ispred ograde, a ti bio šokiran. One su ti sada kao urbane gromade u odnosu na one likove koji ti se skupljaju u komšiluku.
    Bog te mazo, pa kad samo vidim kakve kreature izlaze iz kola sa prstom u nosu, i sve užurbano utrčavaju u prostorije MTS-a za neki novi paket mobilnih usluga. To što se nije kupao nema veze ali mobilni je mobilni.
    Nekad se pitam jer to taj centar našeg nekada lepog grada ili je to ono toliko pominjano i već nadaleko čuveno prigradsko naselje Čava ili Ćava ( zavisi od govornog područja).
    Znam sad ćeš da kažeš – u a u tvom kraju je bolje!
    Nije, znam, ali tvoja ulica je ipak centar ili je to nekada bio dok nam svima nije “umrela majka”!

  2. Moram da ti citiram jedan dijalog iz kultnih “Otpisanih” kada Krsta Mišić policajac razgovara sa Krigerom o akcijama “majora Gašpara” u Beogradu. Pa ti gosn Krsta kaže – “dobro je to što radi Gašpar, ali znate, te noćne akcije, mislim ipak je ovo Beograd, velegrad je ovo”. A na to će njemu Kriger – “ma ajte molim vas kakav velegrad.”

    E to je komentar i na Kragujevac – svetska prestonica

  3. A vidiš, nekako te lokacije koje su “atraktivne” sve više zadiru u “oranicu”. Posebno ako je u okolini i globalni (nacionalni) “brand”, pa treba biti viđen i iskoristiti promotivni period.

    A za “majku”, možda je stvarno umrela, od šlaga, il’ je iz’o rak, kuj gi zna… Da nije žalosno, bilo bi smešno.

    Je l’ se ti krstiš po ulici, onako, sam za sebe, povremeno, kad god imaš prilike (povoda) za to? Ja se vala i krstim, i klimam glavom, i bečim. Ali samo kad izađem “do varoši” 😉

  4. Ma gde smem da se krstim – ovde u centru čim se prekrstiš odmah te opkoli četa “pravovernih” – te “ne krstiš se pravilno”, te “malo se više uživi”, te “ruku više levo-desno” … ovo, ono i dok te svaki ne nauči da se “pravilno” prekrstiš prođe dan 😉

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.