Srbija do … ma teraj u krug majstore

Logo Pesme Evrovizije - Beograd 2008

Završen je anonimni konkurs za izbor scene i lokalnog logotipa manifestacije Pesme Evrovizije 2008. – završen a kao da tek počinje!

Stručni žiri u sastavu (a vredi ga pomenuti) Miodrag Tabački, scenograf, Slavimir Stojanović, dizajner, Ivan Stanković, direktor marketinške agencije Communis i Tanasije Kunijević, šef grafike RTS, dodelio je prvu nagradu (i iznos od 5,000 Eura) radu pod šifrom “MAMA 2008”. Nekom mama a nekom maćeha – dečiji crtež (na slici gore) – kako su ga krstili na forumu RTS-a – sledeće godine predstavljaće, najverovatnije, zvanični logotip takmičenja za Pesmu Evrovizije koje se održava u Srbiji.

Meni ovo kanda liči na dobar primer teškog suočavanja sa istinom o sopstvenoj zemlji i sunarodnicima – seljaci smo otud šljiva, sviramo kurcu a note su nam tanke, truba jer svi smo mi pomalo Guča, naposletku, ove napućene usne kao da slute kako će kakova ultra-mega-grand-silikon zvezda Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije 2008. Džaba što neki pišu peticije, što prozapadni elementi pljuju i nariču – kad Tijanić lupi šakom o sto mož’ da bidne samo Šljiva-Truba-Nota-Silikonka!

Dnevnikov dodatak: Stigao je i “odgovor” RTS-a na kritike izbora stručnog žirija.

10 thoughts on “Srbija do … ma teraj u krug majstore

  1. Prosto ne mogu da verujem da se ni jedan PS geek nije prijavio za ovo. Jeste, ok, treba imati nesto nacionalno (a, stvarno a zasto mora..) ali ovo je minimalno znanje, slabo resenje, niskog kvaliteta.

    Ubedjen sam, da je neko mogao bolje to da uradi 🙄

  2. Znala sam da ce nesto za*ebati, ali nisam znala da ce i prije nego sto je pocelo. Jeste logo dno dna, ali da se ne lažemo, zar nije po mjeri manifestacije ?
    Nedavno je u mojoj maloj BiH donesena odluka o raspodjeli finansijskih sredstava za institucije kulture . Dijelilo Vijece ministara. I podijelilo. Npr. internacionalnom teatarskom festivalu MESS koji ima tradiciju dugu skoro 5o godina dali su 5 000 KM, a organizaciji domaceg izbora za predstavnika na Eurosongu dali su 70 000 .
    Dok nam god estrada bude ispred kulture, a za neke jedina ”kultura” koju poznaju , do tada će sve biti sa šljivom i na note.

  3. Bozemeprosti , meni ovo lici kao da je nacrtao neko ko se pronasao u formi smilustracije:)))

    Ocekivala sam i jednu velickovic-verziju ovog logotipa! Gde je?

  4. podseti me ova vocka na onaj domaci film sok od sljiva sabana saulica mikija manojlovica i na pesmu trubaca sa ovcara i kablara

  5. mislim da je degutanto pricati o ovome ovaj logo izgleda pre isusa hrista boze me oprosti da nije truba ne bi mogo covek da nasluti sta je u pitanju

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.