Od Topole pa do Ravne gore

Od Topole pa do Ravne gore

Kako je najavila Cilklo berza danas je održana “međunarodna” biciklistička trka pod nazivom ”Od Topole pa do Ravne Gore”. Biciklistička trka startovala je od crkve Svetog Đorđa na Oplencu u 10.00 sati i kretala se trasom Topola – Božurnja – Svetinja – Kragujevac (11 časova) – Gornji Milanovac i dalje ka Ravnoj gori (13 časova). Propozicije i najavu možete pogledati na Ciklo berzi.

Trka se održava u sklopu manifestacije “Treći srpski ustanak” koju na Ravnoj gori organizuje Ravnogorski pokret u znak sećanja na Markovdan 1941. godine kada je srpski đeneral Draža Mihailović formirao Ravnogorski pokret i započeo borbu za slobodu posle aprilskog sloma Vojske Kraljevine Jugoslavije. Tog dana, pod nazivom “Za zdraviju Srbiju”, 250 ravnogoraca daće krv, dok će u programu učestvovati, osim poznatih estradnih umetnika, i pevači i pojci izvorne srpske i četničke muzike (Gedža, Smederevac…). Svoj doprinos daće istoričari i besednici, književnik Momir Vojvodić iz Crne Gore, te Matija Bećković. Nastupiće KUD iz Oplenca, a biće prisutni i predstavnici SPC. Najavljuje se dolazak princeze Katarine i nj. k. v. princa Aleksandra, kao i košarkaša Milana Gurovića i Vlada Divca. Izvor “Ibarske novosti”, Kraljevo.

Moj glavni favorit ili nije čuo za trku ili nije stigao ili nije ni hteo da učestvuje a drugi po milini favorit – četnički Vojvoda Tomislav Nikolić bio je prezauzet obavezama predsedavanja Skupštinom Srbije. Utisak – jedva 20-ak učesnika uz jako policijsko obezbeđenje i pogolemu pratnju nije zaslužilo ni M od međunarodne biciklističke trke a par slika u prilog ovoj tvrdnji nalazi se u galeriji Biciklisti.

9 thoughts on “Od Topole pa do Ravne gore

  1. nerazumem vas komentar u vezi trke ni m od medjunarodne.takmicara je bilo 50 i bila je medjunarodna a vam je najmanje stalo do vas pa zato bez prvih informacija dajete lazne u etar.Ako si srbin bavi sesobom i tada ce bitinajlepse.Za tvoju informaciju pobedio je tvoj prezimenjak Velickovic.A sto se tice obezbedjenja po tebi nije trebalo pa mi imaodaslikas pregazenu decu po ulici i tad bi ti bilodrago.imao bi pravo remekdelo

  2. Pa gde si bre Mico (prvo slovo ličnog imena piše se velikim slovima)!!!

    Pa ja ceo dan sedim, cupkam i čekam da se javi neko sa informacijama iz “prve šubare” … nego ta vest sa portala Na Dlanu ti nije tačna – brojao ja i obezbeđenje i tehniku i učesnike (deca su srećom u to vreme bila u školi)

  3. Nije mi jasno kakva je ovo sprdačina od manifestacije.
    Da li je ovo marš fašista, a sve pod pokroviteljstvom države. Ko uopšte organizuje nešto ovako. I da mi neko objasni šta predstavlja onaj džip sa crnom zastavom na kojoj piše TOMA.
    A što se tiče takmičara nije ih bilo 50, kako je “povorka” prošla ispod mog prozora mogu da posvedočim iz prve ruke. Možda 10.

  4. Ma kakvi fašisti – daleko bilo! To ovi “moji” kragujevčani slave dan Grada – Džurdževdan pa ko vele da uvrste malo i bicikliste i pošalju 30-ak naših vernih SDPO “Ravnogoraca” na ručak u prirodu 😉

  5. moj brat je milos velickovic koji je pobedio na biciklistickoj trci od topole pa do ravne gore pa ja mogu da vam posaljem jos slika

  6. Izvinjavam se “prezimenjak” – mislio sam da je očito da su i ovaj blog i galerija na http://www.velickovic.net moj “lični prostor” na Internetu te da nema potrebe pojašnjavati da nije “zgodno” objavljivati tuđe fotografije.

    Ako već imaš želju da fotografije sa trke objaviš na Internetu predlažem ti da potražiš neki od besplatnih foto servisa poput http://www.Flickr.com

  7. Biciklisticka trka ‘Od topole pa do ravne gore’ organizovana e us odlicnu organizaciju
    mi smo se proveli super organizator ni e nam dozvolio da nastupimo sa kadetskom ekipi i ostvarili smo mnogo dobar rezultat.Nadamo se na poziv za trku za sledeke godinu 2008.

    Pozdrav,
    Biciklisticki klub VELO-M Kumanovo,Makedonija

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.