KDE 4.0

Nakon 11 godina razvoja grafičkog okruženja KDE od danas je za GNU Linuks distribucije dostupna i verzija 4.0 koja zasigurno predstavlja jedan od najvažnijih iskoraka FOSS zajednice ka pridobijanju većeg broja “običnih” krajnjih korisnika.

2 thoughts on “KDE 4.0

  1. Pre par meseci sam kratko opisao o kojim se novitetima radi u odnosu na prethodni KDE3 na adresi http://www.gradnis.net/forum/kde4_cetvrta_dimenzija_slobode-t7918.0.html.
    Nisam nastavio da dalje sirim pricu ali verujem da je to bilo dovoljno da se stekne neki utisak… Voleo bih da cujem i Vase misljenje jer planiram da pisem o kUbuntu distribuciji sa novim KDE-om (bice to negde aprila ako se ne varam) pa kritike uvek dobro dodju kako bih poboljsao neke stvari…

    Slavko Ilic
    http://www.itkutak.com

  2. Pa osim najave da je izašla finalna verzija KDE 4 grafičkog okruženja ja baš i nisam preterano voljan da je “provozam” na svojoj mašini osim kao OpenSuSE Live CD. Lično, što zbog obaveza oko fakulteta, što zbog toga što sam spao na samo jednu radnu mašinu, sačekaću da izađe openSuSE 11.0 koji bi kao osnovno grafičko okruženje trebalo da ima upravo KDE 4.x!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.